mandag den 2. januar 2012

Frem og .......

Som mange andre betyder nytåret for mig en status over året der gik. Og ikke mindst ønsker og planer for det år der kommer. Dette er fortrinsvis en haveblog, så jeg vil kun komme ind på haverelaterede ting og knap så meget alt det andet der også fylder i mit liv.
Jeg vil starte baglæns - og begynde med at kigge frem :-)

Frem:
I 2012 har jeg planer om...

at få gjort carporten færdig. Arbejdet påbegyndte i sommers og der mangler stadig en hel del før den er færdig.

at få pakket de gyselige skraldespande ind i noget træ, så de bliver lidt camouflerede.

at få overdækket en syd/vest vendt terasse. Grunden til overdækningen er lidt for at få noget mere læ, men mest for at undgå naboens meget nysgerrige blikke.
at få etableret et udekøkken under den overdækkede terasse, gerne både med vand og strøm.

at få lavet en bålplads i haven. Min bedre halvdel har lige fået lavet et stativ til at hænge en rist eller en gryde i, så nu skal vi bare finde en god plads i haven til det. Et sted hvor røgen ikke vil genere inde i huset, et sted hvor vi ikke føler os overbegloet og hvor man alligevel kan holde øje med et bål inde fra køkkenet. Tror vist vi bliver nødt til at prøve os lidt frem..

at få roser i haven.
Jeg har ingen roser i min have og jeg elsker roser! Men jeg kan ikke rigtig finde ud af, om jeg skal lave et desideret bed i græsplænen kun med roser eller om de skal stå op ad og ud fra f.eks. drivhuset.. Så her skal jeg lige ha' tænkt lidt mere over placeringen. Forslag modtages gerne!

at få etableret en eng/et stykke græsplæne med alle forårsbebuderne(vintergækker, dorthealiljer, vibeæg, krokus, hyasinter, perlehyasinter mm.). Her må græsset selvsagt ikke slåes, men bare laves en lille sti igennem. Jeg tror, det vil egne sig godt her mellem de gamle træer. Det er nemlig også her at vores hængekøjer hænger om sommeren.
at få lavet et nyt højbed nederst i haven til et stort kartoffelbed. Det kræver, at vi skal have fældet nogle flere stammer hos gode venner og kørt en masse muld på fra kommunens genbrugsplads.

at få en rigtig dejlig og afslappende sommer med lige tilpas dele regn, skyfri himmel og solskin. Og gerne nogle lang lyse og milde nætter, så man kan sidde på terassen til langt ud på natten.
Det er jo bare nogle ganske få ønsker - så mon ikke det lykkes for os at få gang i lidt af hvert..

Her skulle tilbageblikket så ha' været, men jeg synes simpelthen at indlægget blev for langt, så jeg har skåret det over. Anden halvdel kommer senere i dag :-)


Haveplanshilsner
Skt.Helena

6 kommentarer:

 1. Hej Helena.
  Vil nu også sige, at du får nok at se til, men detvi ikke når i år - når vi nok en anden gang!
  Held og lykke.
  Glæder mig til at SE hvad du når!
  K.h. Fru Thomsen

  SvarSlet
 2. Hej Fru Thomsen

  Ja, planer og drømme er der nok af.
  De første punkter på listen er nok nogen gemalen kommer til at tage sig af, så mon ikke jeg når det af det, jeg selv kan lave.. :-)

  SvarSlet
 3. Der er nok at gå i gang med, men det er jo skønt med planer, og på et tidspunkt bliver de nok ført ud i livet - og så får man nogle nye ideer :)
  Jeg synes det er smukkest at plante roser imellem stauderne i stedet for et bed kun med roser.
  Held og lykke med det hele!

  SvarSlet
 4. @Lene:
  Ja - vi finder jo altid på nye ting man gerne vil ha' lavet i en have :-)
  Det har du ret i Lene. Men er det ikke noget med at roser ikke kan sammen med alle planter - Jeg kan selvfølgelig ikke huske hvilke de ikke kan med?

  SvarSlet
 5. Ja, der er sandelig noget at gå igang med, ingen grund til at kede jer! ;o) God fornøjelse med projekterne.


  Er jeg mon den eneste der ikke kan læse det sidste ord i højre side på din blog??? Jeg har ikke problemet på andre blogge, og ved ikke om jeg selv kan gøre noget??

  SvarSlet
 6. @Fru Fiis:
  Tak for det - Er sikker på det bliver en fornøjelse :-)

  Hov. hva' er nu det! Det anede jeg da ikke.. åhh - måske kan jeg lave den knap så bred.. Det må jeg lige forsøge.
  Det duer da ikke at du skal gætte dig til meningen på mine indlæg?! ;-)

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...