lørdag den 28. januar 2012

Løgplanter

Så har jeg fået købt lidt løgplanter, af dem jeg skal bruge til min forårseng (haveplaner 2012- se indlæg her). En krukke er blevet plantet til med Hvid "Narcissus medi", Blå perlehyasinter og Vintergækker "Galanthus nivalis". Det bliver dejligt, når de alle springer ud lige ved hoveddøren.

 Den første vintergæk er spunget ud
- men mon ikke den har fortrudt det nu, hvor der igen er kommet sne? :-)

Planen er, at når løgene er afblomstret, skal de plantes i græsplænen under de store træer. Det kræver rimelig mange løg for at det kommer til at syne af noget. Men jeg regner med, at købe nogle små potter hver gang jeg er ude og handle - så mon ikke jeg får samlet mig en pæn stak i år.
Jeg har læst mig til, at dette er den bedste måde at få løgplanter i sin have på. I stedet for at købe de poser med små løg man kan købe i efteråret. Det har jeg forsøgt nogle gange, men de er aldrig rigtig blevet til noget - så nu krydser jeg fingre for denne metode.
Kryds lige et par fingre for mig, ik'? ;-)
Lørdagshilsner
Skt.Helena

8 kommentarer:

 1. Den bedste måde - er det fordi de små løg i poser ikke er "store" nok til at kæmpe sig gennem græsplænen? Eller hvordan skal det forståes?
  Jeg købte en stak botaniske tulipaner forrige sæson og satte dem i græsplænen og de blomstrede uden problemer i foråret.

  Men køber du lidt planter hver gang du er ude at handle, er jeg sikker på, at du får samlet en god portion (medmindre du kun handler stort én gang ugentligt ;-)

  Jeg tror også, at den lille vintergæk har fortrudt - det ville jeg ihvertfald, hvis jeg var i dens kjole!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst på forskellige blogge, at det her er den bedste måde, da de løg man køber om efteråret er lidt tørre og måske ikke så villige til at spire.

   :-) vintergækken hænger lidt med næbet i dag ;-)

   Slet
 2. Vinteren er også kommet hertil i nat. Alt er hvidt, men mon ikke dine forårsløg i krukken kommer alligevel ;-)
  Jeg lægger mange forårsløg hvert efterår og det er med stor succes. Men jeg har ikke prøvet at lægge dem i græsplænen. Der ligger en del i forvejen.

  Tusind tak for frøposeskabelonen. Jeg har brugt den rigtig meget og prøvet med foto, jeg selv har taget og andre mønstre. De bliver vildt flotte :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har det også sneet hele dagen. Al den sne ville jeg nu gerna ha' haft i december..

   Vel' be' kom' Ina. Jeg er bare glad for at du kan bruge dem. :-)
   Dejligt at du sætter dit eget præg på frøposerne - så føler man også at de en ens egne!

   Slet
 3. Jeg krydser fingre kan du tro....for sådan et blomstertæppe i græsplænen bliver skønt. Tror kun det er vintergækkerne der kan være lidt problematiske at plante i efteråret da løgene tit er blevet for tørre.......alle de andre tulipaner, narcisser m.m er der ikke problemer med at sætte i jorden på den årstid.......narcisserne især skal gerne i jorden jo før jo bedre så de kan danne et godt rodnet inden vinteren sætter ind.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Dorthe!
   Tulipaner har jeg nu lagt lidt på hylden, da jeg ikke orker at grave dem op og sætte dem igen. Og jeg har ikke lyst til at have de gule og røde standardfarver hvor man ikke behøver gøre det. Jeg ærger mig over, at alle de specielle tulipaner skal have "specille" forhold for at overleve.. De gule narcissiser har jeg det også lidt ambivalent med, så de er heller ikke at finde i denne have..
   Ja, jeg kan godt se, at jeg har en del krav til, hvilke løg der må komme ind i haven :-) Men jeg kan jo lige så godt gøre det som jeg gerne vil have det fra starten af, ik'?!
   SvarSlet

   Slet
 4. Jeg har også sådan et stykke græs i min frugthave hvor jeg sætter alle de løg som man jo ikke kan undgå at købe her tidligt på året. og også dem som man kommer til at grave op når man laver om. Vil sige at der skal nu en del til men kommer selvfølgelig også an på størrelsen af græsplæne.Men ja jeg kom lige til at tage 3 potter blå iris med hjem igår.
  hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ja det kan man jo "komme til".
   Desværre er det ikke alle de steder jeg handler, der har disse små fine potter med løgplanter i..
   Så må jeg købe lidt ekstra når jeg endelig falder over de rigtige ;-)
   Vintergækker har jeg kun set 1 sted.

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...