mandag den 28. november 2011

Vi har en vinder!

Så nåede jeg op på 40 faste læsere (der har registreret sig som "fast læser") af min blog. Jubii!  Det udløser jo en GIVE AWAY til en heldig læser. Jeg har brugt Random.org til at finde en vinder og det blev .................. Ta daa...


Jeanne/Shelle86 med bloggen Jeannes Scrappivers
Vil du ikke sende din postadresse på mail. Så sender jeg fluks din tavle-wallsticker. Tillykke!

Jeg ved godt, at der er mange blogs der har flere hundrede læsere - men man skal jo starte et sted og jeg synes helt klart, det er sjovest at skrive på bloggen, når jeg ved, at der er nogen, der læser med derude i cyber space :-) Og jeg vil rigtig gerne have kommentarer på mine indlæg - jeg svarer altid tilbage :-)

Glade hilsner
Skt.Helena

søndag den 27. november 2011

Jeg har snydt....

... og jeg må hellere starte med at gå til bekendelse.. Jeg har slet ikke lavet min adventskrans selv... Jeg har købt den! Jeg vil forsøge, at forklare HVORFOR jeg dog har det..
I min datters SFO var der julemarked i fredags, og pengene går til nyt legetøj eller andet de mangler i sfo'en - så jeg blev jo nødt til at støtte dem, med en del indkøb - heriblandt en adventskrans, ik'? (Jeg nævner ikke, at jeg asede og masede for at nå, at få fat i en adventskrans inden de var solgt til alle de andre forældre, der heller ikke lige havde overskud til selv at fremstille en her i weekenden.. ;-) )
Jeg skal nok selv lave en kalenderlysdekoration til 1.december - Jeg købte i hvert fald lyset til det i går..
Jeg synes faktisk den er fin.
Men bliver nok nødt til at skifte æblet ud :-)
  Men på den anden side så sprang jeg ikke over, hvor gærdet er lavest her til morgen. Jeg stod tidligere op end resten af familien og bagte adventsboller (med kanel og kardemomme) til morgenmaden. Jeg vil faktisk hellere bage end stå og slås med en dekoration. Så derfor blev det i år til en købt krans og hjemmebagte boller. Man burde bytte med en som har det omvendt.. ;-)
 Der duftede af nybagte boller og et lille strejf af jul, da de andre stod op.

Jeg håber, I alle har en rigtig dejlig 1. søndag i advent i dag. Nu begynder nedtællingen til jul :-)
Adventshilsner
Skt.Helena

Og VELKOMMEN til de tre nye læsere her på bloggen. Jeg jubler hver gang! Det betyder selvfølgelig også, at vi nu kun er 2 læsere fra udtrækningen af min Give Away. Spændende!

lørdag den 26. november 2011

Alt godt fra haven

Jeg har været i haven for at høste nogle grøntsager. Vi har ikke så mange gemmeting i køkkenhaven, da vi som regel spiser det hele i løbet af sommeren.. Men i år har vi stadig kartofler, gulerødder og porrer i jorden (gad vide om det bliver ved med at gå?..)
 Lige hevet op af jorden - Så bliver det ikke mere friskt.
 På rad og række..
Ja, jeg synes pludselig at de så super lækre ud - og gik lidt amok med kameraet :-)



Man få jo helt lyst til at være sund, ik'?! ;-)

Hjemmehøstede hilsner
Skt.Helena

fredag den 25. november 2011

Fredags Fristeren - Det' indviklet!

Denne fredag vil jeg friste dig med en DVD film, som lige er noget for os omkring de 40. Jeg er i hvert fald faldet for den :-)
Det er en ind imellem hysterisk morsom historie om - en fraskilt kvinde, hendes eksmand, børn, nye romance og de forviklinger det giver. Det er også en fortælling om at komme levende om på den anden side af en skilsmisse.. En film i Feel good genren.



Resume:
"Det' indviklet' er en romantisk komedie af Nancy Meyers, der tidligere har skabt 'What Women Want' (2000), 'Something’s Gotta Give' (2003) og 'The Holiday' (2006).
Jane (Meryl Streep) og Jake (Alec Baldwin) har været skilt i ti år. De har udviklet et let og venskabeligt forhold til hinanden, og de er begge kommet videre i livet.
Jake har mødt en yngre kvinde, Jane har startet et succesfuld bageri/restaurant. Til en middag efter deres voksne søns college dimission kompliceres deres situation dog, da de pludselig begge mærker suget i maven.
Adam (Steve Martin) - den nyligt skilte mand, der arbejder på Janes nye køkken, men som er ved at falde for sin arbejdsgiver..

Hvem er sammen, og hvem er gået fra hinanden? Hvem er kærester, og hvem er elskere? Og hvor seriøst er det i grunden? Svaret er som regel: 'Det' indviklet'"
Se den! Du kommer til at grine - det lover jeg. Om ikke andet så for at se det lækre konditori/Cafe Jane driver i denne historie.. Mums!

De har lovet orkan hen over weekenden - så lej/køb denne dvd og hyg dig indendøre ;-)

Morsomme hilsner
Skt.Helena

onsdag den 23. november 2011

Tågen letter...

..forhåbenligt snart. Der er utrolig mildt for årstiden og det er vi havefolk glade for, for så kan vi komme noget mere i haven, inden jorden bliver for hård at grave i. Der er også en vis hygge ved al den dis og tåge der ligger over landet som en dyne. Men bare ikke når den bliver ved med at være der. Jeg synes, at der er alt for fugtigt og klamt over alt.

 


Sidste år havde vi sne på nuværende tidspunkt. Og jeg kan rigtig godt lide sne - så jeg håber, at den kommer igen i år. Måske lidt mere moderat og ikke i så lang tid - men ellers har jeg elsket vores danske vinter de sidste to år. Selv om jeg nok er ret alene om det..

Jeg håber meteologerne har ret, når de siger at der kommer kraftig vind sidst på ugen - der vil få tågen til at lette. Så kommer jeg måske også af med min influenza..

Satellit billede over danmark i dag..

Forkølede hilsner
Skt.Helena

tirsdag den 22. november 2011

Fremstilling af eget guld

Det er NU du skal ud og samle blade. Efterårsbladene er en gave til os havenørder, da de kan bruges til jordforbedring i haven. Jeg vil her komme med en enkelt opskrift på femstillingen af bladmuld - ikke at forveksle med en alm. kompost. I en bladkompost kommes der kun blade fra løvfældende træer - ikke andet.
  1. Riv blade sammen - gerne rigtig mange, da de hurtigt skrumper sammen.
  2. Bladene puttes i kompostbeholderen eller sorte sække der kan komme regnvand ned i
  3. Bladene presses tæt sammen - og så gør vejret resten.
  4. Når du laver din bladkompost næste år, vil denne beholder være klar til at blive tømt. Du har netop lavet dit eget bladmuld (guld) - lige til at blande ud i haven og bedene.
  5. Det er smart at have to kompostbeholdere, så man kan skifte mellem dem. Men selvfølgelig kun hvis man har plads :-)


 Her er min bladkompost - netop fyldt med havens blade
Med to rum - til sidste års blade (som vi er begyndt at tage af)
Rummet til højre er blade fra i år

Min mand har bygget denne kompostbeholder til mig. Den er lavet så fikst, at der er et låg til hvert rum fra oven, så det er nemt at komme bladene i. Når vi skal tømme en af boksene for bladmuld, kan fronten tages helt af (mod kameraet), da han har sat fronten fast med møtriker som kan skrues af. Snildt. ik'?
Dette er en enkelt form for kompost. Jeg har i tidligere haver forsøgt mig med almindelig kompostering og det fungerede slet ikke. Det blev aldrig til muld - kun en losseplads for alt grønt. Dette er SÅ meget nemmere ;-) Prøv selv!

Bladhilsner
Skt.Helena


søndag den 20. november 2011

Inspirationstur med juleduft

Jeg været på inspirationstur hos byens blomsterhandlere i dag, for de har nemlig holdt søndagsåbent for at give gode ideer til adventskranse og kalenderlysdekorationer. Jeg laver helst min egen adventskrans hvert år. De bliver meget forskellige fra år til år. Nogle gange har det været en traditionel grankrans (binder den dog ikke selv), andre gange et fad, et stativ eller en opsats med forskelligt nyt pynt. Nogle gange er der hyacintløg, husløg eller andre levende ting i og andre gange er der store sløjfer i. Et år bestemte jeg mig for at bruge det jeg havde i huset og kun købe nye lys - den blev faktisk ret kreativ, men måske knap så køn ;-) Det eneste der går igen fra år til år er de 4 lys - ikke i nogen bestemt farve (selvom jeg de sidste år har haft hvide lys) eller en bestemt facon. De kan være tynde, alm, tykke bloklys, har også engang haft snoede lys i. Så heller ikke der holder jeg mig til noget bestemt..
I år havde jeg egentlig tænkt mig et aflangt fad, med 4 hvide (igen) bloklys i, grønt mos, grene og nogle små julekugler i klynger rundt omkring, men vi får se... for nu har jeg jo fået ny inspiration. Se med..
Den traditionelle - bare med grove bånd og hjerter.
Ret sød, ik´? 

 Meget enkel - lavet på et stativ,
som man jo kan genbruge - med anden pynt året rundt
 Kogler er in i år. Der var rigtig mange adventskranse med kogler af forskellige slags
 Kun naturlig pynt - ingen glimmer og glitter

 Lidt inspirationsbilleder fra de forskellige butikker. Jeg ved ikke, hvor vilde de er med, at man tager billeder, så jeg sneg mig til det, når de kiggede væk.. :-)



Hvordan skal din adventskrans se ud i år?

Før-advents hilsner
Skt.Helena

fredag den 18. november 2011

Fredags Fristeren - Kunsten

Denne fredag vil jeg servere et udpluk af fotos fra Kunsten i Aalborg. Et kunstmuseum med moderne kunst, der er værd at kigge nærmere på.
Lige nu kører der, ud over den faste udstilling; "Hvaltegn og dyrespor" af Pernille Kløvedal Helweg, "Luksussyner" af Lars Nørgård og den meget omtalte "Grimt eller smukt" med undertemaerne - Aggressivt, Tarveligt, Klamt, Karikeret, Sløset og Før & Nu.
 Museet set fra haven
 Museets hall
Bænken midt i billedet (hvid) køre afsted med en, hvis man sætter sig på den :-)
____________________________________________________________________________________


 Kan I genkende dyrenes aftryk?
 ___________________________________________________________________________________



 Michael Kvium - der er en del af hans billeder på udstilligen
_____________________________________________________________________________________
Ude i museets have er der forskellig kunst
 Labyrint

 Water pavillion af Jeppe Hein
Den er ret sjov (specielt til børn og barnlige:-). Læs beskrivelsen her nedenfor.
Om værket"Værket er en programmeret vandpavillon med mure dannet af vandstråler, som springer op af dyser i jorden. Vandmurene stiger og falder vilkårligt og danner forskellige former af rum, som skifter hvert tiende sekund. Når man står i skulpturen, vil man derfor befinde sig i eller uden for de forskelligt formede rum, uden at man selv har mulighed for at bestemme, om man er inde eller udenfor."

Jeg synes museet er en god oplevelse og hvis man har børn med, er der skiftende temaer i børneværkstedet, som de kan være med til. Det er bestemt ikke alt på museet der er flot, smukt eller inspirerende - faktisk er der rigtig meget bisart og grimt. Men forhåbentligt er der noget for enhver smag. Pris V: 60kr. B: 0kr.
Læs mere på Kunstens hjemmeside her.

Jeg håber, du er blevet fristet
 Kunstneriske hilsner
Skt.Helena

tirsdag den 15. november 2011

tanker

Sidder og nyder den sidste dag i trediverne. Helt melankolsk eller nok nærmere eftertænksom..
Nyder et glas vin efter en hård dag, men også en dag med et dejligt resultat.  Hvor er det underligt at fokusere på noget bestemt i så lang tid, bruge lang tid og gøre sig mange overvejelser omkring det og så er det pludselig ovre. Heldigvis med et ok resultat. Sikke en lettelse.
 Denne smukke himmel nød jeg i selskab med mine nærmeste sidst på eftermiddagen. Er den ikke skøn?!
Sidder og nyder den gode musik der strømmer ud af højttalerne som flyder sammen med mine tanker.
I morgen er der atter en dag, men den er nu lidt speciel..

Tanker fra
Skt.Helena

Eyesore

......det engelske udtryk for når noget forstyre øjet, når noget er meget grimt eller ligefrem føles fornærmende for helheden. På dansk direkte oversat til øjenbæ (!!) Eyesore kan være individuelt - nogen syntes at grafitti er små mesterværker, hvor andre hellere ville være foruden.

Mange havebloggere har taget dette emne med eyesore op, fordi Frøken Solhat gik foran og viste et godt eksempel - og samtidig udnævnte november til eyesoremåned. Hvis man har lyst til at være med - er det meningen at vi her viser det grimmeste, vi har i haven. Det vi altid undgår at få med på de billeder vi normalt ligger herude på bloggene. Det kan være det hjørne man bruger til at opmagesinere ting og sager - også kaldet materialegård hos nogen :-) eller et billede af en plastikrædsel - det være sig gyngestativer eller sandkassen.. Du bestemmer selv.

Jeg springer med på bølgen og viser de grimme og rodede sider af min have. Og jeg garantere at jeg ikke springer over noget. Nu får I det - råt for usødet! :-)

 Denne skrænt er min konstant dårlige samvittighed. Den er  fyldt op med ukrudt, fordi jeg aldrig når at blive helt færdig med at luge, før der kommer nyt op... nå ja.. og så er der lige lidt rod på fliserne også..
 Rod
 Lidt af hvert.. man ved jo aldrig hvad man lige kommer til at mangle..

 Drivhuset er ikke specielt kønt på denne årstid.. Selv om vi har forsøgt at holde en vis orden i det..
Og man er vel jyde..
Så hvor gør man af sådan et bæst, når den ikke er i brug??

Nu tror jeg ikke, at I kan holde til flere rædsler. Jeg har heller ikke flere sådan en råkold og tåget november formiddag.
Ha' en rigtig dejlig dag!
Rædsomme hilsner
Skt.Helena
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...