mandag den 14. november 2011

Ananaskirsebær - Physalis

Jeg fik i foråret to små physalis planter af en drivhus veninde. Jeg havde ingen ide om, hvordan planter kom til at se ud, men hun sagde, at den kom til at fylde ret meget. Jeg plantede den ene i en plantekasse mellem to peberplanter i drivhuset og den anden i en krukke ude.
Der var kæmpestor forskel på hvordan de to planter udviklede sig. Den plante der stod i drivhuset blev til en kæmpe busk med masser af grene og ananaskirsebær(måtte faktisk være ret hård ved den, for at den ikke skulle vælte pebrene), mens den der stod i en krukke uden for drivhuset bare blev til en tynd ranglet lille bønnestage, med meget få frugter.
Jeg har gennem sommeren prøvespist mange sure grønne ananaskirsebær, da jeg ikke vidste hvordan "skallen" skulle se ud, for at bæret var modnet. Indtil jeg fik af vide at skallen faktisk skulle være helt tør og vissen.. :-) SÅ smagte de straks bedre..
Det er sjovt at se de to forskellen på de to dyrkningsmetoder. Det er interessant med nye planter. Det er spændende at se udviklingen og lære nye planter at kende og få erfaring. Så alt i alt en god oplevelse.
Her kommer nogle billeder af mine ananaskirsebær.
 Den smukke blomst på physalis planten
 Ikke ligefrem nogen stor busk..
 Frugten på planten - ligner små papirslygter
 Umoden frugt (smager ikke godt!)
 Moden frugt - uhmm
Da drivhuset blev ryddet måtte jeg klippe alle frugter af planten
og de ligger nu i denne opsats og modner lidt hen ad vejen.


Mind mig om, at jeg skal huske at tage frø fra et af bærerne, så jeg igen næste år kan slås med denne kæmpe i drivhuset :-) eller måske forære den væk til andre, der heller ikke kender den.. ;-)

Physalis hilsner
Skt.Helena2 kommentarer:

  1. Det ser superlækkert ud :-)

    Vidste ikke frugten havde så smukke blomster.

    SvarSlet
  2. Det er en super lækker frugt, med meget speciel smag.
    Det vidste jeg heller ikke :-) - men den er rigtig fin!

    SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...