søndag den 20. november 2011

Inspirationstur med juleduft

Jeg været på inspirationstur hos byens blomsterhandlere i dag, for de har nemlig holdt søndagsåbent for at give gode ideer til adventskranse og kalenderlysdekorationer. Jeg laver helst min egen adventskrans hvert år. De bliver meget forskellige fra år til år. Nogle gange har det været en traditionel grankrans (binder den dog ikke selv), andre gange et fad, et stativ eller en opsats med forskelligt nyt pynt. Nogle gange er der hyacintløg, husløg eller andre levende ting i og andre gange er der store sløjfer i. Et år bestemte jeg mig for at bruge det jeg havde i huset og kun købe nye lys - den blev faktisk ret kreativ, men måske knap så køn ;-) Det eneste der går igen fra år til år er de 4 lys - ikke i nogen bestemt farve (selvom jeg de sidste år har haft hvide lys) eller en bestemt facon. De kan være tynde, alm, tykke bloklys, har også engang haft snoede lys i. Så heller ikke der holder jeg mig til noget bestemt..
I år havde jeg egentlig tænkt mig et aflangt fad, med 4 hvide (igen) bloklys i, grønt mos, grene og nogle små julekugler i klynger rundt omkring, men vi får se... for nu har jeg jo fået ny inspiration. Se med..
Den traditionelle - bare med grove bånd og hjerter.
Ret sød, ik´? 

 Meget enkel - lavet på et stativ,
som man jo kan genbruge - med anden pynt året rundt
 Kogler er in i år. Der var rigtig mange adventskranse med kogler af forskellige slags
 Kun naturlig pynt - ingen glimmer og glitter

 Lidt inspirationsbilleder fra de forskellige butikker. Jeg ved ikke, hvor vilde de er med, at man tager billeder, så jeg sneg mig til det, når de kiggede væk.. :-)Hvordan skal din adventskrans se ud i år?

Før-advents hilsner
Skt.Helena

8 kommentarer:

 1. Der er vist adventskranse for enhver smag :-)
  Her i huset blev adventskransen droppet for mange år siden. Den kom altid til at stå som en tør tingest, som vi ikke fik brændt ret meget af lysene i.
  Vi vælger i stedet at have en del juledekorationer :-)

  SvarSlet
 2. Kan ret godt lide de mere rå på billede 2 og 3. Skønne billeder du har skudt :-)

  SvarSlet
 3. Hej Skt.Helena.
  Dejlig tur du har haft der. Vidste ikke de havde åbent, men så havde jeg jo ikke nået alt det herhjemme. Var i Mølholt igår for første gang. Meget spændende oplevelse. Det bliver ikke sidste gang. Næste gang skal kameraet med.
  Min adventskrans har samme grundsten som din. Så vi må sammenligne billeder.
  Hilsen Fru Thomsen

  SvarSlet
 4. Jeg ved ikke, jeg ved ikke. De er meget forskellige men også flotte allesammen. Men jeg tror ikke, at jeg vælger en svævende - det er der ikke højt nok til loftet til her, og gider heller ikke det drypperi på gulvene.;)

  SvarSlet
 5. @Vivi:
  Du har ret i at den bliver lidt trist og tør at kigge på sidst på måneden.. men jeg holder nu fast i den tradition satdigvæk :-)

  @Bettina Holst:
  Tak! Jeg var også lige ved at købe stativet som nr. 2 er på - og så selv lave en lignende dekoration. Men for en gangs skyld tænkte jeg.. "nej, du venter og hvis du stdig er vild med den imorgen kan du bare købe den der.." Klogt hva'?! Det må være efter jeg er fyldt 40 at jeg er blevet så rationel :-D Det er aldrig sket før!

  SvarSlet
 6. @Skipper:
  Hov - har aldrig været i Mølholt (ved heller ikke hvor det logger). Det må jeg vist lige kigge nærmere på :-)
  Nej, jeg vil ikke sammeligne med dig - har set de buketter du binder.. og der kan jeg vist ikke følge med :-)

  @Frøskuffen:
  Det er altid svært at vælge :-) Jeg har aldrig haft en svævende - men vi havde det altid derhjemme som barn.
  Mon du når at beslutte dig inden på søndag?? :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Jeg var så heldig at min store datter på 25 kom hjem med en rigtig flot en hun havde lavet på et firkantet fad med hvide bloklys og sorte tal og bånd, med mos og husløg rigtig sød , og skal lige sige at hun er noget bedre til det en jeg selv er hun kan også lave de fineste buketter med blomster fra min have, nogen som jeg slet ikke havde tænkt var der kan hun altid finde.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 8. @Blomsterhatten:
  Hvor er du heldig - det lyder som en adventskrans lige efter min smag! Jeg må vist hellere selv igang med min.. Nogle år har jeg først fået den lavet mellem 1. og 2. søndag i advent.. ups ;-)

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...