fredag den 30. december 2011

Fredags Fristeren - Konfektkage

Lige i dette øjeblik er jeg i fuld gang med bagningen af denne konfektkage. Kagen skal bruges til dessert nytårsaften. Som der står i opskriften skal kagen trække et døgnstid før servering - så det kommer til at passe perfekt.
Jeg var så heldig at få Sif Orellanas nyeste bog "Spilopper og stjerneskud" Det er fra denne bog, jeg har fundet opskriften på konfektkagen.

 Der skal lakridspulver i og oven på kagen..
 
 Mandlerne blendes - hvis ikke man har noget mandelmel..

 Så er kagen klar til ovnen.
Sådan skulle den færdige kage gerne komme til at se ud.
Jeg kan desværre ikke vise et billede af den, da den stadig er i ovnen. :-)


Jeg har selvfølgelig ikke fulgt opskriften til punkt og prikke, for jeg havde ikke helt så meget hvid chokolade, som der skulle i - så min kage bliver lidt mere lysebrun end den på billedet :-)
En lille sød tillægshistorie:
Jeg kunne ikke rigtig finde lakridspulveret i nogle butikker, men stod og skulle købe en værtindegave hos den lokale kaffepusher, som også sælger alle mulige andre lækre produkter (Summerbird chokolade, Kusmi te, nyristet kaffe mm.). Jeg spurgte, om ikke han havde det her lakridspulver. "Det er udsolgt og jeg kan ikke nå at få det inden nytår" var hans svar, MEN så kom redningen. "Hvor meget skal du bruge? For jeg har en kasse rustne søm (slik), hvor der altid drysser en masse lakridspulver ned i bunden" Jubii!! Så stod vi der og hældte pulver fra en boks med rustne søm over i en lille plastpose midt inde i butikken :-D Og det kom ikke til at koste mig noget! Sikken sød mand - og butikken kan klart anbefales til andre.

Kagen (som bliver drysset med flourmelis og lakridspulver lige inden serveringen), har jeg tænkt mig at portionsanrette med en kugle sorbetis, friske blåbær og hindbær drysset ud over. Lyder det ikke meget lækkert?

Hvilken dessert skal I have på årets sidste aften?

Fredagshilsner
Skt.Helena 

7 kommentarer:

  1. Det lyder som en spændende dessert, flot ser den ihverttilfælde ud :-)
    Det er altid flot at portionsanrette desserten :-)

    Vi skal have hjemmelavet islage m. mandelbund. Der er to slags is i "kagen", daimis og øverst jordbæris. Det skal også serveres portionsanrettet. Hver skive får sprøjtet lidt fløde på, og så skal der selvfølgelig en frisk jordbær på som pynt.
    Det er første gang jeg laver is efter den opskrift (har den fra en kollega), men er min blevet lige så god, som dem min kollegas kone laver, så smager den himmelsk :-)

    SvarSlet
  2. @Vivi:
    Uhmmmm det lyder bestemt også lækkert Vivi. Mine tænder løber i vand :-)

    Min kage er nu kommet ud af ovnen og den dufter himmelsk!

    SvarSlet
  3. Ser lækkert ud.
    Men du glemmer at nævne navnet på din kaffepusher. Jeg gætter på, at det er min vindues-pusher - Nygaards kaffe(Det er ham og hans frue vi har fået vinduer til "Drive-huset" af). Det er vores nabo.
    Vi skal have ; Orangecreme på sprød nøddebund med overtrukket lys chokolade og en bund af fragilité med jordbær-mousse. Og vi har snydt lidt i forvejen.... For vi har bestilt mad ved slagteren. Desserten er fra Lagkagehuset.
    Godt Nytår.
    Fru Thomsen.

    SvarSlet
  4. Nøj den kage lyder lækker :-P Men nu er jeg også på det nærmeste afhængig af lakrids ;-D ha ha.... så det lyder som en kage lige efter mit hoved.
    Hvem der bare var gæst ved dit bord....
    Og sikke en sød, opfindsom mand, at forære dig en pose af det lækre.
    Jeg vil tænke på jer i morgen aften, og ønske jer et godt og lykkebringende nytår.
    Havehilsner fra Marianne i Hvam.

    SvarSlet
  5. Mums - den ser lækker ud.

    Vi skal holde nytår hos nogle venner, der elsker at lave mad. Så jeg glæder mig til den helt sikkert fantastiske menu.

    Godt nytår til dig og dine :-)

    SvarSlet
  6. Mums.. den ser lækker ud.
    Har fået bogen., så den skal helt klart prøves.

    Tak for tippet og Godt Nytår.

    Knus Susi

    SvarSlet
  7. @Fru Thomsen:
    Du har helt ret - Jeg anede ikke at det var din nabo! :-)
    Det er ok at snyde - bare man er åben omkring det! ;-)

    @Marianne:
    Hvis du er vild med lakrids - er den dessert helt sikkert noget for dig!
    Rigtig godt nytår til dig Også!

    @Gitte:
    Tak. Vi holdt nu også nytårsaften hos venner - men har den tradition at dem der ikke holder festen tager desserten med - så er man som vært fri for at stå alle retterne selv. Godt nytår til dig!

    @Susi:
    Den var også lækker - skal se om jeg kan huske at smide et billede af den færdige desserttallerken på bloggen.
    Prøv endelig opskriften - men pas på med for tunge retter inden - kagen er ret tung i sig selv..
    Også godt nytår til dig!

    SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...