onsdag den 3. august 2011

Soltørrede tomater

Så har jeg været aktiv i køkkenet. I går aftes lagde jeg tærtedej til en kartoffel - tomat tærte til frokosten i dag. Jeg blandede dejen til to brød, som skulle koldhæve i køleskabet natten over. Og så lavede jeg en brandepande sol(ovn)tørrede tomater af egen avl. De to sidstnævnte for første gang og resultatet blev lidt blandet. Brødene blattede lidt ud da de skulle efterhæve og jeg måtte bage dem før tid, da de ellers ville ha' invaderet hele ovnen. De smager dejligt - men er lidt flade.. :)
Tomaterne er en succes. Det tager rigtig lang tid at lave dem - og problemet var at jeg ikke rigtig vidste, hvilken konsistens de skulle ende med at have - så må man jo prøve sig lidt frem.

 Dagens høst
- måtte dog en tur mere i drivhuset og finde det dobbelte for at fylde en bradepande
 I halve med diverse krydderier - klar til at komme i ovnen
 Færdigbagte efter ca.5½ time
 
Det endelige produkt, med etiket :)
Gad vide hvor længe de kan holde sig? eller for lov til at holde :)

Ovnbagte hilsner
Helena
PS. Er der nogen der har set sådan en spøjs tomat før? :)


3 kommentarer:

  1. Mmmm soltørrede tomater...love it....hahahhh og en mandetomat...eller jeg mener...en tomat med stor næse selvfølgelig... :-)

    SvarSlet
  2. Hvor ser det lækkert ud :))) Og skidt da med at brødene blev flade, når bare de smagte godt.

    Har du brugt atamon i glasset, eller venter du og ser hvor længe de holder sig?

    SvarSlet
  3. @Bettina H: He he. Min søn sagde noget lignende: "Det ka' da også godt ligne en stor næse" "ja" sagde jeg - "Hvad tænkte du ellers på??" :-) Sjovt at en alm. tomat får sådan en form - men den er god nok.
    @Koh-i-Noor: Tak! :-) Jeg har kun brugt olivenolie som konservering. Så må vi se hvor længe de holder.

    SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...