onsdag den 24. august 2011

Jeg samler og samler -  i krukker, gamle syltetøjsglas og kaffefiltre. I mit køkken har der, den sidste månedstid, været et hjørne med bagepapir, med ting til tørre.  Havefolket ved hvad jeg mener :-)
For I andre kan jeg fortælle, at jeg er i fuld gang med at samle, tørre og opbevare frø og frøstande fra frugt, grønt og blomster. Til næste år.
Jeg har faktisk været ret flittig, synes jeg. Se selv:

 Tørrede morgenfrueblade - bruges lidt som safran i forskellige retter
 Nigellafrø
De første tomatfrø er taget fra, men først skal de i vand og senere skal de tørres
 Stillet op på rad og række :-)

 Der er desværre ikke så mange frø i de hjemmeavlede pebre,
men hvis bare de alle spire, er der vist rigeligt til næste år
 Dette billede er taget i en vens drivhus, da jeg ikke selv har denne slags
- men fik denne tomat med hjem og har nu frø klar til næste år :-)
Nogen der kender denne her? Den er virkelig sjov - og smagte dejligt! Jeg håber på, at kunne få et par frø eller en lille plante af den til næste år fra min ven :-)

Frøsamler hilsner
Helena

5 kommentarer:

 1. Jeg må sige, at du har været rigtig flittig.
  Det ser fin ud med alle dine glas på rad og række.
  Jeg har kun forsøgt mig med frø fra Morgenfrue, Tagetes og Valmuer. I år har jeg taget frø af Akeleje. Håber jeg med tiden kan lære at tage frø fra mange flere planter.

  SvarSlet
 2. Kære Helena
  Fine frø, har selv plantet tomater fra egne frø i år med stor succes.
  Det næste er måske en lidt fjollet kommentar, og synes generelt ikke at man skal skrive til nogen for at påpege stavefejl og den slags. Meeeeen.... det citat fra sangen 'Bitch', du har på din side, er ikke af Alanis Morisette. Det er Meredith Brooks der både har skrevet og synger.
  Hav en god dag:-)
  - Marie

  SvarSlet
 3. Jeg samler staudefrø "på livet løs" - jeg får altid samlet mere end jeg får sået, så jeg tror jeg må lave lidt på min blog til vinter om blomsterfrø der er tilovers til glæde for andre.
  Det der med tørrede morgenfruekronblade ser spændende ud - jeg må vist vende tilbage og se hvad du forslår de kan bruges til!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. @Landbohaven:
  Tak for det! Jeg har også fået taget frø fra akelejer - de er meget små.. Jeg prøver mig bare frem og så må jeg se om frøene bliver til noget næste år.

  @Maria:
  Jeg har nu citatet fra en Alanis Moisette sang jeg har på en cd. Det kan godt være, at du har ret, men så har Alanis stjålet det fra hende Meredith..
  Jeg bruger nu mere citatet til at forklare, hvorfor min blog hedder som den gør.. Men ved ikke helt om det kommer klart frem?!

  SvarSlet
 5. @Berit fra Irishaven:
  Jeg har sikkert også fået taget flere frø fra end jeg selv kan bruge. Det er en god ide at dele dem med andre, men jeg har nu også tænkt på, at så og plante det hele og så forære eller bytte mig frem til andre planter :-)
  Jeg skal nok komme med forskellige bud på hvad morgenfruekronbladene kan bruges til i løbet af vinteren - når vi ikke længere kan snakke have på bloggen :-)

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...