søndag den 14. oktober 2012

Grønne tomater

Så er en del af de grønne tomater i drivhuset høstet. Jeg har fundet to opskrifter, jeg vil afprøve på dem.

Den ene opskrift er på "Syltede grønne tomater".
Der skal bruges et kilo små grønne tomater. Jeg har samlet fra alle mine tomatplanter, så de komer nok til at smage lidt forskelligt alt efter hvilken sort man lige får fat på. Dem går jeg igang med lige om lidt.

Den anden opskrift er på "Stegte grønne tomater" og dem vil jeg lave som tilbehør til aftensmaden. Jeg har læst, at de skal spises, mens de stadig er rygende varme og sprøde. Glæder mig allerede!
Til de stegte tomater skal der bruges et drys chili, så derfor har jeg også høstet er par af chilierne i drivhuset - så må vi se om de kan bruges.

Hvis disse to eksperimenter kommer til at gå godt - vil jeg straks høste de sidste af de grønne tomater og lave et lille lager af syltede tomater til vinteren (Det lyder bare vildt mormor-agtigt! :) Hvis ikke må de blive hængende til de enten bliver røde nok til at kunne komme ind og modne færdig eller også får frosten bugt med dem..

 
Eksperimenterende hilsner
Skt.Helena

6 kommentarer:

 1. Det er da herligt at være mormoragtig... ;)
  Håber vi får en anmeldelse på de stegte tomater, dem har jeg også luret lidt på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror jeg har det bedst med at være lidt skabs-mormor agtig :-) Hehe

   De stegte grønne tomater smagte dejligt. Prøv det endelig Fru Friis!

   Slet
 2. Syltede grønne tomater er HERLIGE, KOMMER gerne og prøvesmager MUMS, stegte grønne er osse skønne glæd dig ;O))) KH Bedstemorkaren@blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det duftede i hvert fald dejligt i hele huset , da jeg lavede syltede grønne tomater - Så jeg glæder mig rigtig meget til at smage dem - Desværre skal de jo stå i mindst 14 dage... ;-)

   Slet
 3. Syltede grønne tomater minder mig om min mor som elskede dem - jeg syntes de smagte forfærdeligt da jeg var barn, men har da tænkt at jeg skulle prøve dem:) Jeg er spændt på hvad du synes om dem.
  Jeg fik aldrig kommenteret på dit spørgsmål med revner i tomaterne, men du svarede også selv på dit spørgsmål - for store temperaturudsving og muligvis også for store udsving i jordens fugtighed. Du kan modne dine tomater ved at pakke dem i avispapir og lægge dem køligt i en kælder, skalden bliver lidt sej, men tomaterne kommer til at smage rigtig godt:O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Som barn har man altså nogle helt andre smagsløg! Jeg var MEGET kræsen som barn - Nu er jeg kun lidt kræsen :-) Jeg er i hvert fald altid frisk på at smage noget nyt..

   Tak for dit råd med at få modnede min sidste tomater. Jeg har besluttet, at jeg venter en uges tid - og så skal drivhuset tømmes. De tomater der er grønne - kan enten syltes (hvis jeg altså ka' li' dem) eller så pakkes i avispapir.

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...