mandag den 24. december 2012

Juleaftensdag her hos os


Så er vi ved at være klar til juleaften. Børnene glæder sig (også ham på 14 år!), de sidste pakker har fået kort på, risene til ris ala manden er kogt og julefreden er ved at sænke sig over mig.

Jeg elsker denne ro, der kommer hvert år lige netop på denne dag. Vi har nået det vi skulle, alle gaver og mad er indkøbt, nisserne har leveret pakker i hver weekend op til jul, julemanden har fået sit brev og vi har styr på det hele. Nu glæder vi os bare til i aften.

Traditioner her i huset juleaftensdag:
Julegudstjeneste i en af byens kirker. I år prøver vi en ny kirke, så det er jeg lidt spændt på:-) Vores evt. gæster denne dag er som regel med i kirke.
Pakkerne bliver lagt under træet, når vi kommer hjem fra kirke. Vi ser Disneys juleshow og hygger. Maden laver vi i fællesskab imens vi får et glas godt rødvin. Vi er meget traditionelle mht. maden. Flæskesteg og and med alt tilbehøret. Ris a la mande - i år er mandelgaven 6 lækre flødeboller fra frellsen. Sidste år var det Ingemanns kalender (som jeg selv vandt). Vi går om juletræet mens vi synger de sange jeg har printet ud - og dem vi ellers kan huske :-). Vi slutter af med" Nu er det jul igen" imens vi løber igennem hele huset. SÅ er vi godt forpustede!
Derefter er der uddeling af gaver - en ad gangen, så alle kigger på den person der pakker op. Jjeg har gennem årene erfaret, at det ikke er alle der gør det på samme måde som os - Selv om det selvfølgelig er den eneste rigtige måde ;-)
Det er på næsten samme måde, som vi gjorde det i min barndom. Der er dog enkelte punkter jeg har tilføjet og enklte ting jeg har droppet. Blandt andet læste min far altid juleevangeliet højt lige inden gaverne - det gør vi ikke her hos os.

Hvordan forgår juleaftensdag hos dig? Er det på samme måde som os? Eller er det meget anderledes?
Må I få en rigtig dejlig juleaften og nogle dejligt afslappende juledage :-)
Rigtig glædelig jul!
24. december 2012 hilsner
Skt.Helena

4 kommentarer:

 1. Det lyder næsten som hos os, bortset fra at vi ikke går i kirke. Det har aldrig været tradition i min familie dels fordi min bror har fødselsdag, så vi har fejret ham i stedet og dels fordi mine forældre havde landbrug, så de måtte i stalden i stedet for i kirken.

  Mange tak og du og din familie ønskes også en rigtig dejlig og glædelig jul :-)

  SvarSlet
 2. Der har været nok at se til i jeres familie den 24. Susanne. Jeg kan godt forstå, I ikke har haft tradition for at gå i kirke.

  Vi valgte en kirke vi ikke har prøvet før - og det var en super god oplevelse! Det er første gang jeg har grinet under en prædiken :-)

  Med ønsket om nogle dejlige og afslappende juledag
  Mange hilsner
  Helena

  SvarSlet
 3. Kære Helena... Rigtig glædelig jul til dig og familien. Kh Bettina :-))))

  SvarSlet
 4. Tak for det Bettina! Rigtig glædelig jul til dig og dine :-)

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...