lørdag den 7. april 2012

Smart eller ??

Jeg løb tør for de små plastik potter til at så i for godt 14 dage siden. Og i den forbindelse tænkte jeg, at jeg ville prøve de der nye "tørvepotter" (som jeg kalder dem, for jeg aner ikke hvad de hedder). Jeg ved selvfølgelig ikke om de er nye, men jeg har hverken hørt om eller set dem før..

De er faktisk ret sjove.
Den lille "tørvebriket" vandes og så vokser den til 3 dobbelt størrelse i løbet af 5 - 10 minutter :-) Derefter skulle den være klar til at så frø i.
 Her ser du forskellen
 Jeg placerede dem på rad og række på en bakke, så de på den måde er nemme at vande.
Her en række med tomaten "Black cherry" De eneste frø jeg har af den, så jeg krydsede virkelig fingre for at de her potter virker.

 Men der gik rigtig lang tid... 
og jeg ventede...
... og ventede....
.... og ventede...
Jeg har kigget til dem hver dag
og fyldt vand på hele tiden da både kat og tørvpotterne sugede det til sig ret hurtigt :-)
Så ventede jeg lige lidt mere...

og så pludslig...
 Var der liv!

De alm. tomater var de første til at spire, derefter rød cocktail tomat.
Mine digitalis og pebrene har jeg endnu ikke set noget til, men håber stadig.
 De vigtigste af dem (black cherry) er netop begyndt at spire
- så det ser ud til at virke - om end lidt langsomt..

Den sidste her er frø fra en gammel stokrose i Aarhus, så den vil jeg rigtig gerne have til at blive stor her hos mig. Jeg havde sået i to af disse potter og i begge to kom der sådan en lille plante, men i dag er den ene forsvundet.. Jeg tror, det igen har været katten, der har været på spil.. Bemærk de mange kattehår på denne lille tørvepotte..  suk.. Men vi skal jo alle være her, så det er vel ok. Bare hun ikke vælter hele bakken!

Jeg er spændt på at se disse planters videre udvikling, for det er da super nemt på denne måde. Er der nogen af jer andre, der har erfaringer med disse tørvepotter?

Spirende hilsner
Skt.Helena

11 kommentarer:

 1. Disse tørvebriketter er faktisk en gammel nyhed, og de fungerer ganske upåklageligt. Har selv brugt dem mange gange - og de er lidt sjove, som du skriver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ok.. har aldrig set dem før, men jeg må jo ikke ha' kigget efter :-)

   Slet
 2. Jeg bruger tørvebriketterne hvert år til specielt udvalgte frø der skal forkæles lidt, jeg syntes de er lidt for dyre at bruge. Til gengæld er det let at potte de små planter videre uden at beskadige rødderne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke at de var specielt dyre, men ok hvis man skal bruge dem til alle de frø man har bliver det selvfølgelig lidt pebret..
   Synes nu jeg er stødt ind i et lille problem, for jeg kom jo mere end et frø i hver tørvepotte! Og nu er der fem spirer i nogen af dem.. Hvordan luger jeg i dem, uden at de andre små rødder tager skade??

   Slet
 3. Dem kender jeg ikke. Men det er da meget smart.

  KH Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert rigtig smarte - lige til at plante over i en potte med jord. Synes dog at frøene var rigtig lang tid om at spire i dem - det går noget hurtigere med så-og priklejord, synes jeg.

   Slet
 4. Kender lidt til dem, men har nu aldrig prøvet. Så jeg følger spændt med og ser om de er et hit :)
  Ps. De ligner flødeboller med kagefyld :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Det har du ret i. Resten af familien kalder dem også for flødeboller. "Har du set, der er kommet flere spire i de der flødeboller?" Siger de ind imellem :-)

   Slet
 5. Jeg har brugt dem de 2 forrige år men ikke i år fordi det er ligesom om at det net rundt om selve tørven ikke vil opløses, har endda fundet nogle her i foråret som ligger der hvor planten var sidste år. Har i år købt forskellige plantebakker f.eks roottrainers som giver rødderne bedre muligheder og har syntes det virker ok.Har ialt købt 4 forskellige slags så det er lidt et eksperimiterende år jeg har. Hilsen Helle

  SvarSlet
 6. Aii hvor smart - og så ser det faktisk også godt ud som de står der :-)

  SvarSlet
 7. jaaa :-) som små fødeboller :-)

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...