onsdag den 4. april 2012

Hvor dælan gør man af.....

.... alle de planter man går og køber til det nye bed? Bedet er jo ikke klar endnu (ikke engang påbegyndt..) Og de lover jo en del frost om natten, så jeg tør heller ikke lade dem stå udenfor i deres små potter.
 4 stk l.rød røllike
 2 stk. Rose de Rescht
- tror måske de skal i nogle krukker til at starte med
 New Dawn - klatrerose
 Klematis "ka'ik'huskehvaddenhedder" med lyserøde blomster

De første par dage har planterne været ude om dagen og inde om natten. Men jeg blev bange for at glemme dem, så i et par dage har de været i bryggerset hele dagen - men der er egentlig ret varmt, når nu tumbleren kører på livet løs. Så i går besluttede jeg, at forsøge med drivhuset. Planterne stod ude i det dejlige solskinsvejr hele dagen og til aften blev de flyttet ind i drivhuset. Jeg krydser så fingre for, at der ikke har været alt for koldt for dem i nat. Må hellere liste ud og kigge..
Sikke noget rod! Men så kan jeg jo lære, at lave bedet INDEN jeg køber planterne.. :-)

Evige-plante-flytte-hilsner
Skt.Helena

12 kommentarer:

 1. Problemer er til for at løses :-) Og modellen med drivhuset lyder da som en god løsning.
  Jeg kender alt til ikke at kunne vente på at bedet er klar. Det er ellers nogle lækre planter du har valgt.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser nu også ud til at fungere fint - drivhusløsningen. Jeg åbnede dørerne på fuld kraft her til morgen og lukkede første igen, da solen var ved at gå ned.
   Tak :-)

   Slet
 2. Hej :)
  Jeg ville lade det stå ude, det ville det jo også gøre hvis dit bed havde været klar. Men jeg ville nok smide en fiberdug over hele menageriet, især når de nu er lidt forvirret med bryggersvarme ;)Så er de klar i det klima de nu engang skal plantes ud i. Ellers skal du jo til at afhærde dem senere.
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har måske ret - men forskellen fra at planterne nu stod i beddet og til min nuværende situation - er jo at jeg er bange for at det er for koldt for planternes rødder i de der små plastikpotter.. Men måske er det bare mig, der er for pyldret :-)

   Slet
 3. Held og lykke med bedet og ikke mindst planterne. Mon ikke du mener en Montana Rubens. EEEElsker den!!
  Ses imorgen! ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo! Det er nok det jeg gør :-) Vi havde den op ad en mur ved vores gamle hus - og jeg har savnet den siden :-)
   Ja - vi gør!

   Slet
 4. Sådan som du pusler så fint om dem, skal det da nok lykkes. Faktisk er det ikke så meget kulde som væde, der slår planter ihjel., så mange planter i potter har det udmærket udenfor, når bare overskudsvand kan løbe væk. Da du nu imidlertid ikke ved, hvordan de ine nyindkøbte planter har tilbragt deres liv, indtil de flyttede ind hos dig, synes jeg, at det er en rigtig god idé, du har fået, med at bringe dem ind og ud af drivhuset.
  Jeg ønsker dig held med foretagendet
  og en god arbejdsom påske
  i haven
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Jytte. Det ser heller ikke ud til at de har taget skade - indtil videre :-)
   Må vist også hellere igang med at grave ud til det der nye bed. Jeg synes bare at der er så frygtelig koldt ude, at jeg gerne ville vente lidt endnu..

   Slet
 5. Rene lækkerier du har købt, så pas godt på dem 0)))).

  Go´ Aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forsøger Margrethe :-)
   Os' til dig

   Slet
 6. Drivhuset har jo nogle vældige temperaturforskelle i denne tid, så jeg tror det er rigtig godt at flytte dem ud om dagen.
  De planter jeg har købt "før tid" sætter jeg potten lidt ned i jorden udenfor, og passer på de ikke tørre ud. Dog har jeg købt to hortensia hvor knopperne er meget langt fremme, de står stadig i drivhuset, men skal vist ud og luftes fra imorgen, så de ikke går og tror at livet ikke byder på kuldestrabadser.
  Glæder mig til at se dit nye bed :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har gjort det sådan at alle planterne står i drivhuset hele tiden. Om morgenen åbner jeg dobbeltdørerne på vid gab og lukker dem først igen når solen går ned. På den måde står de lidt beskyttet om natten (og om dagen for den kraftige blæst), og mærker alligevel kulden om dagen.. Håber det går.
   SKAL altså snart igang med det bed :-) Glæder mig også selv til at se det færdige resultat. Er sikker på jeg slet ikke har planter nok, når det kommer til stykket.

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...