onsdag den 18. april 2012

Sååå stoor

Der sker virkelig noget i potterne - tja i hvert fald i nogen af dem...
 Tørvepotterne. De første tre rækker er tomatplanter, den sidste blandede række er der ikke så meget held med..
Men hvad gør jeg nu?? Puttede jo mere end et frø i hver tørvepotte - og nu står der jo mange fine små planter i hver.. Skal jeg hvirkelig aflive alle i potten på nær en? Øv - sikke mange gode planter der går til spilde.
 En ny sort for mig, nemlig en gul pæreformet tomat. Den bliver ret sjov, tror jeg :-)
 Vandmelon planter. Jeg har hørt at en plante giver en melon på en hel sæson - så det er helt for familiens skyld, at jeg bruger den sparsomme plads på disse uproduktive planter. Tænk hvor mange tomater eller agurker jeg ku' få på den plads! :-)
Min "pynte"karse er ved at komme fint op. Det bliver altså virkelig interessant, at se hvordan der ser ud som "voksen" :-)

Sååå stoore, er mine små planter altså blevet.. Hvordan står det til med dine?

kort hilsen fra bryggerset
fra Skt.Helena


13 kommentarer:

 1. Mine står dækket ude i kulden så de ikke bliver for ranglede.
  Det er skønt at dine frø spirer så flot. Du kan selvfølgelig prøve at trække nogle at tomatplanterne fri af jiffipotten, men de ser ud til at stå så tæt at du kan risikere at ødelægge/knække alle i potten så jeg ville ofre planterne for at få 1 i hver der kan leve videre. Jiffipotter er generelt bedst til stiklinger.
  Jeg håber at du får succes med det hele og glæder mig til at følge med:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg "aflivet" ca. halvdelen af planterne.. og så må jeg vist hellere få dem i nogle potter med rigtig jord her i weekenden

   Slet
 2. Held og lykke med de små(stooore)!

  SvarSlet
 3. jeg ville lade dem gro lidt endnu, de færste blade er kimblade, når næste sæt blade kommer er de nemmere at skille ad , så de kan omplantes, sådan gør jeg:)

  SvarSlet
  Svar
  1. ok. Ups.. så er det godt jeg kun har maltrakteret halvdelen af dem... :-)

   Slet
 4. De ser fine og sunde ud, dine spirer. Jeg tror ikke du kan redde de andre planter i jiffy potterne, men det er da et forsøg værd :-)

  SvarSlet
 5. Det ser så fint ud :) Er det ikke fantastisk hvad der pludselig kommer ud af små frø?? Jeg elsker det :O)
  Go' dag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo! Det er herligt når det lykkes. :-) :-)
   Men der er flere frø jeg ikke har kunnet få til at spire. Blandt andet solhat jeg var så heldig at få fra en anden blogger - ikke en eneste spire kom der fra dem..??

   Slet
 6. Tænker at du næste år nok kun putter et frø i hver, det er også det jeg gjorde da jeg prøvede dem. I år har jeg købt en avis potter og i går sådede jeg så 56 Dahlia i dem . Generalt har jeg iår forsøgt med lidt forskellige systemer og det bedste resultat er nok i roodtrainers fra bilka til 79 kr stk, det enste minus de har er at der er huller i den yderste beholder også, så de har lidt svært ved at få vand, da der langt fra selve frøbeholdren til vandet, vander først nedefra når det er spiret ellers bruger jeg forstøver for at holde jorden let fugtig. Spændende tomater der har jeg kun haft held med 1 ud af 3 så der må jeg nok så igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også 3 af de der roodtrainers som du nævner, men er lidt usikker på hvornår planterne skal pottes i størrere beholdere..
   Og du har helt ret - næste år putter jeg kun et frø i hver! :-)

   Slet
 7. Jeg har taget det ud når der var rødder rundt i dem , måske lige tidlig nok, men har mange frø i år så der er lidt pladsmangel, det er også derfor jeg er begyndt på avis potterne.

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...