fredag den 10. august 2012

Den forreste del af min have

I dag har jeg fotograferet lidt i den forreste del af min have. Det hele ser meget farveafstemt ud i hvide, råhvide, rosa og pink nuancer. Selvfølgelig har jeg tænkt over farverne, da jeg lavede de forskellige bede, men det var slet ikke så bevidst et valg fra min side at farverne skulle være så afstemte efter hinanden. Jeg forsøgte at undgå gul, orange og røde farver i denne del af haven - men det var da også det.
Nogen gange går det hele åbenbart alligevel op i en højere enhed :-)

 De yndige hortensia, der blomstre for første gang i et par år.
 Hortensiaerne står i "postkassebedet" lige i starten af indkørslen.
Den sorte boks er bagsiden af vores postkasse. For at bløde det massive og kantede lidt op, lavede jeg dette bed med 3 farvede og 1 råhvid hortensia,
 samt en elefantgræs, som baggrund til den lidt høje postkasse.
Det fungere faktisk rigtig fint!

 Det "nye" bed. Altså det bed jeg planlagde i vinter og har lavet her i foråret. Ku måske godt ha' brugt lidt flere råhvide blomster i det.. Her ses pink røllike (CD kollektionen) og lyserøde Fairy roser.

 Også et billede fra det "nye" bed. Her The fairy rose og i baggrunden ses råhvid astilbe

 Sommerfuglebuskene blomstre lige nu og hver morgen er her fyldt med sommerfugle. Virkelig en busk der lever op til sit navn :-)
Det er skønt at sidde i stolene og nyde udsigten over vandet, med sommerfugleblomsterklaser hængende om ørerne :-)

Nå ja - så er det jo også i forhaven at vores 4 frugttræer står. Her et af æbletræerne med smukke friske æbler på.

Det er også i forhaven at rhodrodendronbedet er placeret. Her holder farverne sig slet ikke inden for samme farveskala som ovenfor - men lige nu er de jo kun grønne, da de blomstrede for længe siden. Ikke så dårlig planlægning, hvis jeg selv skal sige det ;-)

Tone-i-tone hilsner fra forhaven
Skt.Helena

4 kommentarer:

 1. Dejligt med en forhave med blomster og farver. Jeg syntes efterhånden, der næsten kun er fliser eller knust granit i alle forhaver. Vi har ikke selv nogen forhave da huset ligger næsten ude ved fortov så vi er selv med på fliser, dog med et par store buksbum til at bryde lidt op ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i Heidi. Vores hus ligger skråt på grunden og deler haven op i to næsten lige store dele. Forhaven og baghaven :-) Så vore forhave er en del større end de vist normalt er. Her er både græsplæne flere bede, en morgenmadsterasse og endda vores trambolin. Så det er vist ikke en traditionel forhave :-)

   Slet
 2. Dejligt bed med dejlige farver. Er blevet vild med den søde Røllike. Er den et-årig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Rølliken er en af Claus Dalby stauderne jeg købte i A-Z. Jeg købte vist fire potter og delte dem, da de blev plantet. De er virkelig blevet store og fine - så dem kan jeg godt anbefale :-).

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...