tirsdag den 10. juli 2012

"Sommer i Nord" Del 1 - Utzon center

Jeg håber af mit inderste hjerte, at dette lille hus kunne komme til at stå som et sted, hvor gode tanker mødes, og hvor elever fra arkitekskolen kommer til at søge hen , når de vil have samvær med hinanden og diskutere. Det bliver et virkeligt kraftcenter for arkitekturen og menneskelivet i fremtiden
– Jørn Utzon, om Utzon Center

Utzon center ligger på havnen i Aalborg lige ud til fjorden. Bygningen i sig selv er både inde og ude en oplevelse og meget typisk for Utzon. Centret er dog ikke specielt stort.
Lige nu er der tre udstillinger at se:


Universitarium, "Ting du ikke kan se", som er forsøg omkring naturvidenskab og teknik for børn

Et af forsøgene i Universitarium
Læg mærke til de to børn som er delvis skjult :-)

City in between, som er udstillinger af to konkurrencer fra foråret 2012 om byudvikling af Aalborg Øst. herunder det nye sygehus. (ingen fotos)
Arkitektur og Design studerendes afgangsudstilling.  Der er udstillet forskelligt præsentationsmateriale bestående af både plancher og modeller. Se et par af de spændende modeller herunder.Planche af "Favela Cloud"

Model i 1:200

 Skitsetegning af husbyggeri hvor urban gardening er indtænkt fra starten
Den tilhørende model
Planche med de visuelle ideer.

Jeg synes afgangsudstillingerne var meget spændende at kigge på, men jeg interessere mig også for arkitektur, så måske er det ikke alle der vil finde det interessant. Børnene syntes, det var kedeligt :-)

Se mere på Utzon centrets hjemmeside her. Adgang koster 60kr. for voksne og 30kr. for børn. MEN der er gratis adgang her i skolernes sommerferie!! Jep, du læste rigtigt - Gratis.


Fra centret kan du se begge broer der forbinder Aalborg og Nørresundby. Og Ja - det er korrekt. Dette er den jernbanebro, der blev påsejlet for nogle måneder siden og næsten har lammet al togtrafik i Nordjylland :-)

Kulturelle hilsner
Skt.Helena
3 kommentarer:

 1. Tak for anbefaling det er vist lige noget for mig og mindstemanden. Udstillingen med afgangsprojekterne ser rigtig spændende ud, ved du om den fortsætter hele ferien?

  Og den bro ik' den ligner ikke helt jernbanebroen, det er vist bilbroen :0)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 2. Velbekom Anne-Mette. Jeg tror projekterne er der hele sommerferien - men kig lige på hjemmesiden (se link)

  Ha ha - Du har da helt ret! Det er da bilbroen. Pinligt :-)

  SvarSlet
 3. Hehe. Ja, det er bilbroen. Måske I bemærkede jernbanebroen manglede et fag? Der er bare et hul, så nu kan alle sejle igennem.

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...