mandag den 30. juli 2012

Haven ved Notre Dame

Vi er meget begejstrede for Notre Dame katedralen i Paris. Den er virkelig smuk, interressant og meget anderleders end mange andre kirker. Det var et af de steder, der virkelig gjorde indtryk på os.
Der var mega lang kø foran kirken, da vi ankom til pladsen sidst på formiddagen, men vi så at der både kom folk ud og gik folk ind ad kirken hele tiden, så vi mente ikke at køen ville tage så lang tid. Vi fik ret - på sin vis..


Efter 15-20 minutter stod vi inde i denne kæmpe imponerende bygning. En messe var igang, så vi stille rundt og fotograferede (uden blitz). Vi havde set at der stod mennesker helt oppe i det ene tårn, så vi ledte efter trappen op til tårnet, men ku' ikke finde den. Et lille skilt ved udgangen fortalte, at vi skulle udenfor og tage indgangen på bygningens højre side for at komme op i tårnet.. Hmm ok - Det ville vi jo gerne.. Og her kom vi så til at stå i kø i 2 timer. Heldigvis i skyggen af Notre dame og med søde amerikanere bag os i køen :-)

Når man ikke er så meget for højder (som undertegnede), er det lidt skræmmende at begive sig opad, uden at vide om der er mulighed for at vende om - eller komme hurtigt ned igen.. Men jeg overlevede og vi fik et flot view ud over Paris og en masse dejlige billeder derfra :-) Dog var jeg ikke med oppe på tårnets tag, som resten af familien.


Efter det lange besøg i Notre Dame kirken gik vi om på siden af kirken - den der vender ud mod Seinen. Her var en hyggelig lille have eller park, hvor de fineste bede i meget klare farveopdelinger var hegnet ind, sammen med græsplænen. Sådan er det mange steder i Paris - Græsset må slet ikke betrædes.

 Den blå del af haven

 Den røde og pink del af haven
 Den hvide del af haven - meget smukt med bambusstokke i forskellige højder

Alt i alt meget hyggelig - både kirke og have :-)

Pukkelryggede hilsner :-)
Skt.Helena

8 kommentarer:

 1. Paris er en skøn, skøn by. Vi var der i efterårsferien og da jeg var ung besøgte jeg byen flere gange.
  Notre Dame besøgte vi også og der var også messe, da vi var derinde. En ung smuk neger sang solo og det var bare så smukt :-) Vi vidste dog ikke, at det var muligt at komme op i tårnet. Og jeg kan da ærgre mig over, at jeg ikke opdagede, at der var en have tilknyttet. Det ved vi så til næste gang, for jeg tror at Paris skal besøges igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt ening - Skøn by!
   Skiltet til tårnet var også meget diskret. Det var et tilfælde at vi fandt det.. Det må du prøve næste gang du er i Paris :-)

   Slet
 2. Paris er så dejlig en by. Dejlige oplevelser i har haft :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Og vejret var perfekt, mens vi var der. Ikke for varmt og ikke ´for koldt :-)

   Slet
 3. Lige nu går tankerne tilbage til for mange år siden, sådan ca.33 år eller deromkring. Der var jeg i Paris og også i Notre Dame, men opdagede så heller ikke, at man kunne komme op i tårnet for slet ikke at snakke om haven. Dengang interesserede det heller ikke, det gør det nu. Paris er en skøn by og jeg vil rigtig gerne se den igen. Jeg kan også huske, at jeg så Monet´s have. Den var godt nok flot dengang. Tak for turen i Paris, det vakte skønne minder.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det sjovt Lise Lotte, at du ved at læse mit indlæg pludselig er 33 år tilbage i tiden til dine minder derfra :-)
   Vi så ikke Monets have, men så er der jo også noget til næste gang ;-)

   Haven til Notre Dame er nu heller ikke specielt stor - men værdig fin.

   Slet
 4. Gode billeder. Ser smukt ud i kirken.
  Hvor er blomsterbedene dog skønne.
  Tak for rundvisningen.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det! :-)
   Må du også ha' en dejlig dag!

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...