tirsdag den 5. juli 2011

Skovbunds-bedet

Jeg har længe gået og kigget på et rigtig træls hjørne i haven. Området er ikke særlig stort, men har været fyldt med græsser og ukrudt. I dag tog fanden ved mig (og heldigvis også min søn). Efter to timers hakken, skuffen og riven lykkedes det os, at få jorden fri for ukrudt og så løs, at der kan plantes i den igen.
                              Sådan! Så er området ryddet. Desværre glemte jeg et før billede..

Jeg lagde herefter flere baner ukrudtsdug på jorden. Derpå ca. 10 cm. grov barkflis. Herefter plantede jeg de 10 lupin planter, jeg har fremavlet fra frø den sidste månedstid.
Ja, man kan se undertegnede i skyggen :) Jeg ved det.. men der var gået nogen timer med arbejdet, og billedet skulle jo tages nogenlunde samme sted som det første billede.
                                                    Samme bed, men fra en anden vinkel.
 De små lupiner blev plantet. Nu skal de bare blive store. Jeg regner med, at de skal have selskab af diverse bregner, en-to fingerbøl (digitalis) og nogle akelejer.
Andre forslag modtages gerne! Men det skal ligne en skovbund og ikke et staudebed.

Dagens høst! Sikke mange jordbær der var i dag. Super skønt!!
Så der blev også nogen til fryseren

Helena

2 kommentarer:

 1. Hva´ med nogle Anemoner ? Jeg såede nogle i foråret, og det gik nemt, og de spirrede villigt. Eller måske Ramsløg. Eller skovjordbær. Eller Hasselurt som bunddække eller....

  Det er skønt at have et stykke frit jord, som man kan bestemme over, ik´?

  SvarSlet
 2. Anemoner og ramsløg er en god ide'! Tak for det :) Hvordan får man mon ramsløg - ud over at stjæle dem i skoven.. Kan de købes som frø?
  Skovjordbær har jeg to steder i haven og de breder sig, så dem vil jeg helst ikke have her også.
  Jo, det er skønt med et stykke frit jord - det kribler i fingrene for at få det plantet til, så det bliver flot og harmonisk.

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...