søndag den 16. september 2012

De forsømte tomater..

Efter at ha' forsømt drivhuset den sidste månedstid, var det i dag dagen, hvor jeg tog fat på en ordentlig oprydning af tomatplanterne. Det er jo fuldstændig vildt, som det hele gror til på en måned! Jeg måtte kæmpe mig derud for at høste de tomater, der lige var til at få fat på - inden jeg kig igang. Har desværre ingen før billeder :-)
Nu hvor jeg er færdig, er det hele blevet dejligt lyst igen. Tomaterne er nemme at komme til, de får mere lys og de har fået mere plads til at vokse sig store og fine.
Jeg bar to store bunker til skraldespanden bagefter (ikke komposten, da der var lidt sygdom i nogle  af bladene)

Jeg har lige haft kameraet med ud i drivhuset, for at forevige de skønne tomater, men nu mest for at øve mig selv i alle de ting, jeg lære på kamerakurset.

 Her forsøger jeg at fokusere på en tomat og resten skal være lidt tågede.
 De gule pæretomater jeg frøsåede i foråret. Man kan nemt se, hvorfor den har fået netop det navn :-)
 Flere af samme slags - bare i miniformat
 Balck cherry i alle stadier fra helt umodne til helt modne.
 Black cherry tæt på
 Umodne tomater. Dem er der heldigvis stadig mange af
 Efter oprydningen. Nu er der lys og luft mellem alle planterne.

De gule blomster fortæller mig, at tomatsæsonen endnu ikke er ovre.
Vi kan stadig nå at få mange lækre tomater i år.
 
Ser dit drivhus ud ligesom mit?
 
Tomatlige hilsner
Skt.Helena

8 kommentarer:

 1. Jeg skal nærmest have en le med i drivhuset, så vildt er vores. Er jo total novice i det med drivhus. Må læse på lektien og gøre det bedre til næste år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan var det også her :-) Tomater breder sig i hvert fald helt vildt, hvis ikke man holder dem ved lige (knipser nye skud af)
   Du skal ha' læst lidt på det her i vinter Bettina:-)

   Slet
 2. Smukke billeder - men det var du jo også kendt for inden fotokursus! Jeg har skovet den ene af mine tomater, da jeg ikke havde plukket vildskud af. Jeg kunne slet ikke komme til for den. Nu er der bedre lys til pæretomaten jeg fik af dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey - tak! :-)
   Pæretomaten er dog lidt melet i kødet - men sjov i form og farve. Håber, at den trives så du får en masse tomater Lotte.

   Slet
 3. Det er altid dejligt at få ryddet lidt op derude, når først man begynder at spejde efter Tarzan & Jane når man kikker indenfor... ;o)
  Indtil nu har jeg været lidt muggen over udbyttet, men igår kunne jeg da høste en ordentlig skålfuld tomater og lave en god gang tomatsovs. Så måske det ikke er så galt endda... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåå - det var dem der svingede sig rundt derude :-) :-) (Tarzan og Jane)

   Jeg synes bestemt også at vi sidste år havde fået flere tomater på nuværende tidspunkt - men mon ikke det har noget at gøre med den lidt brogede sommer?

   Slet
 4. Hej Helene jeg har efter og have set ved dig at jeg skal have flere forskellige tomater næste år, har dog været tilfreds med udbyttet af de 3 planter jeg havde.

  Hilsen helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Var det 3 tomatplanter af samme sort - eller har du haft 3 forskellige?
   Jeg har i år haft 1 - 2 planter af hver af de sorter jeg har afprøvet i år. Nogen gir mange tomater, nogle er meget sene og nogle trives ikke ret godt her hos mig. Så ved jeg det til næste år. Hvor jeg vil have dem jeg havde sto succes med i år - samt nogle helt nye slags.
   Det er sjovt at prøve nyt. ik'?

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...