torsdag den 10. maj 2012

Den evindelige dårlige samvittighed!

I øjeblikket synes jeg, at jeg har dårlig samvittighed lige meget, hvor jeg vender hovedet hen..  Haven halter, drivhuset er jeg langt bagefter med (så I hvor store Søren Ryges tomatplanter var i går i Tv!!), huset trænger gevaldigt til oprydning og rengøring, de ugentlige plejehjemsbesøg bliver udsat igen og igen, på bloggen har jeg kun lavet små hurtige indlæg, for ikke at gå helt i stå, jeg får slet ikke læst med hos jer andre - og dermed får jeg ikke al den gode inspiration jeg plejer at finde..
Men kan man bruge dårlig samvittighed til noget? Nææ egentlig ikke - men på den anden side kan man jo gøre noget ved det, der giver en dårlig samvittighed. Så jeg har besluttet at skære lidt ned på den liste af blogs jeg (forsøger) at følge med i. Jeg beklager - men jeg vil hellere følge med lidt færre steder og så få læst, hvad det bliver skrevet end det modsatte.
Jeg har besluttet at weekenden (for mit vedkommende) skal bruges i haven og i drivhuset. Jeg skal ha' købt de ting jeg mangler, for at få drivhuset op at køre - for så passer det jo nærmest sig selv derefter.

Måske skal jeg også ha' kigget på, hvad det egentlig er, jeg bruger min tid på.. Og er det overhovedet de ting, der er de vigtigste for mig?? 
Som en anden meteolog kan jeg oplyse at weenkenden står på indkøb, plantning, lugning, jord under neglene og lidt selvransagelse..

Ha' en rigtig dejlig torsdag - forhåbentlig uden dårlig samvittighed :-)

Status hilsner
Skt.Helena 

26 kommentarer:

 1. UH ha hvor du rammer en nerve, men "Du er ikke alene der fle´r der følger dig" Men tror det er godt det der med status engang i mellem. Men lov mig du ikke slår dig selv for meget i hovedet......hvad skal vi i grunden nå? og for hvis skyld? hvem lægger mærke til du har gjort rent eller ej? Nå held og lykke med dit forehavende og nyd dig selv....følger dig;O))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de opmuntrende ord Karen Margrethe. Jeg vil forsøge ikke at slå mig selv for meget oven i hovedet :-)

   Slet
 2. God idé det skal være sjovt ikke en pligt. Og det er svært at følge med alle steder samtidig med at man skal passe hus og ikke mindst have.
  Vh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. "Det skal være sjovt - ikke en pligt" bliver mit mantra i weekenden - tak for det Lisbeth :-)

   Slet
 3. Alt hvad man gør skal gerne være af lyst ikke pligt, så bliver det for surt i længden.
  Håber du finder en "vej" der passer til dig.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok finde "vejen" frem Margrethe. Jeg skal bare lige ha' styr på de ting der trækker energien ud af mig - så er jeg sikker på at det hele kører igen

   Slet
 4. Jeg læste en gang en artikel i et blad, hvor der stod at det at passe en have er sundt for sjælen og kroppen, men KUN hvis man er god til at dele haven og arbejdet op. Dvs. at man skal nyde duften fra lavendlerne mens man luger, istedet for at stresse over arbejdsopgaverne i resten af haven.... Nemt at skrive, men svært at udføre. Som Lisbeth skriver er det jo helst lysten der skal drive.
  Tror det er en meget sund proces du er igang med, det kan vi alle lære af.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes faktisk, at jeg har indrettet min have så den er nem at gå til - der er faktisk ikke meget der skal luges.
   Men det lyder da som en god livsfilosofi - at nyde de ting man gør - selv om det bare er de dagligdags pligter; Nyder duften af den nyslåede græs, mens man slår det, smager på de lækre råvarer, imens man laver maden, skruer høfjt op for musikken, så man kan skråle med mens man støvsuger og så videre.
   Det vil jeg tænke lidt over.

   Slet
 5. Jamen det er vel også nu, haven skal nydes. Hvis bloggen tager for meget tid, så skal den da minimeres.
  Man skal huske at mærke efter, om der er lyst til det. Det er jo som bekendt lysten der driver værket.
  Jeg gør det samme - det bliver enten lige før sengetid eller når det regner, som det er begyndt på nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop Bente!
   Men jeg synes også, at jeg går glip af en masse god viden og inspiration, hvis ikke jeg får læst lidt med på diverse blogge.
   Synes ikke at jeg kan vente på at det regner :-) :-)

   Slet
 6. Selvransagelse er sundt... God fornøjelse med det og drop du bare den dårlige samvittighed! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak. Dropper den dårlige samvittighed så snart alle tingene på min "To - Do" liste er lavet, ik'? ;-)

   Slet
 7. God weekend - sådan lidt på forskud.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak for det Hanne - glæder mig faktisk også til den :-)

   Slet
 8. "Dårlig samvittighed kan man ikke bruge til noget" - er nemt at sige. Jeg håber du finder en vej ud af "moradset".

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg finder vejen Lene. Skal bare lige få styr på det hele - og ha' tyndet ud i min blogroll

   Slet
 9. Hej kan læse af dine sidste indlæg at vi er lidt i samme båd havde også konfirmation i søndags og den tog da godt nok al energi og arbejdskraft af mig,så har brugt hele denne uge på at komme på ret køl igen . Og er slet ikke med i blogsland og ej hellere andre steder er så småt ved at stille sommerplanter ud til klimatersering før de skal plantes ud og får priklet lidt ,men nu regner det så kan jeg da nøjes med at være i drivhuset.
  nå mon ikke vi når med igen.

  Hilsen Helle( det kan jo være de andre også har travlt så der ikke er så mange indlæg og kommentar)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Du har helt ret. Jeg har det akurart lige som dig - fuldstændig tømt for energi. Den konfirmation tog måske flere kræfter end jeg troede. Synes ellers, at vi tog det hele stille og roligt..

   Slet
 10. To-do lister er roden til alt ondt, lav isedet en liste med alt som du har nået, meget mere tilfredsstillende. Man får mere fra hånden end du tror ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en god id'e - men så kan jeg jo ikke huske hvad det er jeg skal ha' lavet :-)

   Slet
 11. Vil også bare skrive til dig at du ikke er alene. Jeg når heller ikke meget for tiden, arbejde sluger 10 timer om dagen og familien vil jeg jo også gerne være sammen med. Det er meget sjældent jeg arbejder i haven i hverdagen, det har jeg kun tid til i weekenden. Som regl når jeg en tur rundt i haven hver aften men det er faktisk ikke engang hver dag.

  Håber du finder den vej der passer dig :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg når aldrig i haven på hverdage - men i dag har jeg fri - så nu ska' den ha' gas! Venter sådan set bar på at butikkerne åbner op :-)

   Men kan helt klart se at jeg ikke er alene.

   Slet
 12. Vildt god idé at finde ind tl det, der giver glæde og mening i livet.

  Og hvis du svigter, det, du holder af, svigter du sig selv. Det er derfor samvittigheden gnaver. Den vil dig det godt.

  Nå det var lidt lommefilosofi fra den helbredende have.

  Rigtigt god have- og planteweekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. tak for lommefilosofien :-) men du har da helt ret. Tit bruger vi jo en masse tid på ting der overhovedet ikke er vigtige.

   Tak - og i lige måde :-)

   Slet
 13. Jamen Helena da! Du har jo lige holdt sønnens store fest - og du gav den vel fuld skrue. Slap af med god samvittighed!!! Men kender det godt! Godt du er begyndt at prioritere. Tror på "To do-listen", når fluebenene vokser i antal, letter den dårlige samvittighed og energien vender tilbage. God rejse i livets udfordringer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes faktisk, at vi var ret cool omkring den fest - når jeg kiggede på, hvordan andre farede rundt. Men vi har alle 4 været trætte siden.
   Det hele hober sig jo op, når man kun foretager sig det mest nødvendige. På arbejde har jeg heldigvis en ret nem periode forude, så nu skal jeg nok få bund i tingene igen. Dagen i dag er sat af til jord og planteindkøb til drivhuset.
   Sku' vi to forresten ikke på rejse sammen her i juni?

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...