fredag den 18. maj 2012

Fredags Fristeren - Drivhus

Jeg har haft mit drivhus i et år - og jeg ELSKER det! Jeg tror faktisk, at mit første indlæg her på bloggen var om drivhuset :-)
Jeg elsker, at se andres drivhuse - både hvilken type drivhus de har og hvad de vælger at putte ind i det. Nogle bruger drivhuset som en slags udestue, nogle har kun prydplanter i drivhuset og andre igen bruger kun drivhuset til nytteplanter.
Med hensyn til udformningen af drivhuset er der rigtig mange forskellige typer, man kan købe og bygge selv. Det er jo heldigvis helt op til den enkeltes smag og pengepung.
Man skulle måske lave et tv program der hed: "Vis mig dit drivhus og jeg skal fortælle dig, hvem du er"  :-)
Jeg har fundet frem til nogle skønne drivhuse, som jeg her vil dele med dig.

Pinned Image


Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image
(billederne er fundet her, her, her, her og her)

Mit eget drivhus er dog slet ikke så avanceret (et helt alm. juliana) - men man har jo lov til at drømme, ik'? ;-)

Det, at jeg elsker at have et drivhus og omtaler det positivt, kan jeg mærke, har fået mine omgivelser og omgangskreds til at kigge på drivhuse. Jeg håber, at de kommer til at kunne lide det lige så meget, som jeg gør. Som jeg sagde til en kollega , hvis kone gerne vil have et drivhus " Man kan simpelthen ikke være sur i et drivhus! Det er lige som med at synge - man kan heller ikke både synge og være sur." :-)
Måske du også lod dig friste?
Drivhus Fristelser Fra
Skt.Helena

tomato time, Denmark
billedet er fra mit eget drivhus sidste år

12 kommentarer:

 1. Jeg er helt sikkert fristet og har også planer om drivhus. Jeg håber det måske kan blive næste sommer. Pga. meget blæst i vores have er jeg nødt til at vente til vi har fået lit mere læ.

  Skønne eksemplarer du har fundet :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også mega meget blæst her i vores have, da vi ligger ret højt og det er et helt nyt kvarter. Min bedre halvdel har stivet det lidt ekstra af og så har jeg en træpnd, jeg sætte på, når de lover storm.. Så det kan altså godt lade sig gøre :-)

   Go for it!

   Slet
 2. Fristet ja i hvert fald. Men med en helt alm. pengepung er der begrænsede midler til den slags luksus. Men drømme er jo som bekendt gratis, og jeg drømmer rigtigt meget om et stort lyst orangeri!!
  Jeg har nu et lille og meget utæt alm. drivhus. Men er ved at se om jeg kan overtale manden til at få lavet et større...

  SvarSlet
  Svar
  1. Et orangeri er også min drøm, men indtil den går i opfyldelse (måske aldrig) nyder jeg mit helt almindelige drivhus i fulde drag :-)

   Du må kunne overtale din mand på en eller anden måde ;-)
   Lige i øjeblikket er jeg ved at overtale min mand til ,at vi skal ha' høns i haven - Ikke en nem opgave..

   Slet
 3. Oh jeg er også fuldstændig vild med mit nye drivhus( stod færdig november 2011 også noget af det første jeg lavede indlæg om) og fortæller også vidt og bredt hvot fedt det er og selv kunne lave en masse dejlige planter , har lige haft børnefødselsdag med familien og de fik alle planter med hjem så man kan også glæde andre når når man er drivhusejer. Men mit er nu også bare et alm. et selv om jeg drømte om sådan nogen som du viser her, men pengepung og evner skal jo også passe dertil.

  hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med en drivhus-entusiast-fælle :-)

   Hvor dejligt, at du kunne give alle en lille plante med hjem. En rigtig god ide'! Jeg er nok lidt nærrige med mine små planter - da jeg kun forære dem væk til nogen jeg er sikker på, de vil få det godt hos - lidt ligesom med dyr :-)

   Vi har heldigvis alle lov til at drømme!

   Slet
 4. Åh.. hvilke herlige steder du viser, det er fantastisk hvad der laves af perler rundt omkring. Nr. to måtte gerne stå hos mig.... så skulle huset, grunden og sikkert også lønsedlen bare skiftes samtidig!! ;o)

  Jeg kan kun give dig ret hvad angår dine udtalelser om drivhuset. Jeg er gået igang med min 4. sæson og jeg nyder det lige så meget som 1. sæson og kan slet ikke forstå hvad jeg gjorde inden drivhuset kom ind på min matrikel. Der er plads til både hygge og arbejde, som går op i en højere enhed til LYKKE!

  Ha' en dejlig fredag derude :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også selv helt vild med det sorte drivhus på stensoklen. Det er simpelthen bare skønt!

   Dejligt at høre at glæde ikke bliver mindre med tiden :-)

   Også en dejlig fredag til dig Fru Friis

   Slet
 5. Hvor er de flotte. Jeg har i mange år haft planer om at bygge et udehus, altså en blanding af haveskur og drivhus så det er altid dejligt med billeder til inspiration. Er ved at overtale min mand til høns herhjemme, har jo plads nok. Har sagt til én af veninderne at vi nok får høns om godt et år, det er ca den til det plejer at tage for at gøre én af mine ideer til en fælles idé ;)
  God weekend
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. He he.. Kvindelist er godt ;-)

   Vi snakkede om høns for et par år siden, men valgte så at bruge energier på at få et drivhus.
   For et par uger siden begyndt jeg igen at snakke om høns.. og jeg har lige haft manden med nede for at se på et lille hus + bur til dem :-)

   Din kombination af skur og drivhus lyder som en god ide - bare husk at du skal bruge meget plads så. Hønsene kunne jo evt. også bo i et hjørne der..

   Også god weekend til dig Susanne!

   Slet
 6. Skønne drivhuse du har fundet, mit er nu også bare helt almindeligt, jeg elsker især mit drivhus når det er koldt og rusker ude, så kan man krybe inde i varmen og pusle lidt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er ret skønne ja. Men de helt almindelige drivhuse er nu også dejlige - måske knap så kønne at kigge på udefra..

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...