mandag den 21. maj 2012

På Have besøg

I går var vi for første gang på besøg i en vildt fremmed have. Vi var på Åben Have besøg i to haver i vores lokalområde. Den ene have har jeg set før, da det er en veninde, der har den, men den anden have havde jeg aldrig været i før. Jeg synes, det er lidt grænseoverskridende at vade rundt i andre folks private haver- også selv om der stod et skilt ved vejen.
Jeg havde lokket manden i mit liv med og vi fik da også et par gode ideer med hjem. Den ene er vi allerede gået i gang med, men det høre I mere om senere..
I dag vil jeg nemlig kun vise de skønne billeder fra de to skønne haver frem. Begge haver ligger stor vægt på rhododendron og surbundsplanter.
 Den første have:






 Skøn primula



 Den anden have:




Her var der også salg af egne fremstillede planter.

Som sagt fik vi en del inspiration med hjem - og jeg håber da også at kunne lokke gemalen med en anden gang. Men jeg håber, at der vil være haver der ligner vores egen lidt mere.
Måske er jeg ved at være oppe i årene, men jeg synes godt nok, at vi var ret unge i forhold til de andre besøgende.. Er det kun ældre mennesker der tager til Åben have arrangementer?? :-)

Jeg fik forresten også en lille høst med hjem :-)


Mange Mandags Hilsner
Skt.Helena

5 kommentarer:

 1. Havebesøg - det er bare så interessant. Og måske er det som du skriver grænseoverskridende, men også spændende.
  Puha, hvor ville jeg være nervøs hvis folk skulle komme i min have, der er ikke nok at kigge på.
  Mht. alder giver jeg dig ret, jeg er også gerne en af de yngste (46), men jeg har haft held med at invitere en nabo med som er 10 år yngre end mig selv!! (en ren vårhare)

  SvarSlet
 2. For flere år siden da vi startede med at ville besøge åbne haver, fandt jeg nogle haver hvor man bare skulle ringe hvis man var i nærheden og ville se haven. DET var grænseoverskridende for mig... Idag hvor jeg har besøgt flere haver, ved jeg at havefolket ELSKER at der kommer nogen der virkelig gerne vil se det arbejde de har lagt i haven, igennem måske rigtig mange år. Alle vegne bliver man modtaget af hjertelige mennesker der elsker at tale om planter. Så bare på med vanten og afsted igen, der er SÅ mange skønne oplevelser derude i det danske land. :o)

  Det er nu heller ikke kun "ældre" mennesker der kommer til åbne haver, men måske de fleste er i den modne alder fordi vi der har tid og overskud til snuse rundt.

  SvarSlet
 3. Helt enig med Fru Friis. Det er så dejligt og tit hvis man har mod og ringe til nogle haver an gerne vil se får man faktisk tit en endnu bedre oplevelse for så er der tid til at de kan fortælle og vise rundt, jeg snupper også en veninde med som er lidt yngre end jeg selv . For det er nok noget med tiden så de er tit lidt ældre. Men så har de tit en del erfaring som vi andre jo godt kan snuppe lidt af.

  SvarSlet
 4. Har aldrig prøvet en åben have før og ville også synes det var lidt grænseoverskridende...men når de nu er åbne, så burde det vel ikke være sådan. Gode billeder Helena :-)

  SvarSlet
 5. Jeg tror egentlig at det med at besøge åbne haver ligger mest til den ældre generation fordi de har haft en lang tradition med havevandringer - og måske også en tradition for et medlemsskab af haveselskabet, men jeg tror også at der kommer en renæssance for at tage til Åbne haver fordi det er moderne at dyrke have igen og med blogning er det jo mere og mere udbredt at dele glæden. Jette har dog også en pointe i at ældre måske har bedre tid.
  Jeg har kun været til Åben have en enkelt gang og det var en rigtig hyggelig oplevelse. I år har jeg selv åben have og det har godt nok været grænseoverskridende at melde mig til det og jeg er meget spændt på om der dukker nogle op;)
  Jeg kan dog se at jeg har noget at leve op til hvad udbud af planter angår - det er jo en ren planteskole på det næstsidste billede.

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...