onsdag den 13. marts 2013

Kvinder og sociale medier

Kvinder i Danmark er ret langt fremme på tasterne, når det gælder sociale medier (viser alle undersøgelser). Vi kan godt lide, at dele billeder, opskrifter, historier og nyheder med hinanden - og vi er rigtig gode til det :-)
Men hvornår har vi fået nok? Hvornår er det for meget at dele vores liv med folk vi kun kender perifert eller nogle vi engang kendte? Måske endda med mennesker vi ikke engang gad stoppe op og snakke på midt på gaden.. Hvorfor er vi så vilde med at dele vores liv - både i tekst og billeder på facebook, Twitter og på diverse blogs?!
  
Jeg er lige faldet over dette You Tube klip, der fortæller, hvorfor man skal være medlem af det professionelle netværk LinkedIn.
 Jeg er ikke selv på LinkedIn - Skal/bør man være det nu?? 

Jeg kom på facebook for en hel del år siden - omkring fem år, tror jeg. Jeg ville ikke være med, fordi jeg i lang tid (meget fejlagtigt) troede, at det var sådan lidt dating-agtigt. Virkelig morsomt, at tænke på nu :-)
Jeg synes dog, at Fb er ved at være ret irriterende at bruge, pga af de reklamer der er hele tiden (specielt hvis man bruger fb via mobilen) Er dog for nysgerrig (åbenbart) til at lukke min profil ned i protest..

Derefter var det vist bloggens tur - her kastede jeg mig over blogspot, men det var helt tilfældigt. Jeg havde ikke engang nok i en blog - Næ nej! Jeg måtte have en kun med opskrifter på - min egen lille kogebog på nettet. Jeg bilder mig selv ind, at det er nemt, at alle yndlingsopskrifterne ligger der, for så er de nemme at finde, når jeg lige har brug for dem. Nå, ja - og så kan børnene jo også finde mors gode opskrifter, når de flytter hjemmefra :-) 

Derefter kom turen til Pinterest. Her deler man kun fotos (aldrig af personer) og her får jeg meget inspiration og mange ideer fra. Jeg bruger det en del i perioder. 

Så fik jeg anbefalet Instagram - og det skulle jo også prøves :-) Men må indrømme, at jeg faktisk ikke rigtig bruger det længere.. Kan ikke rigtig se fidusen i det, eller måske har jeg bare nok i alle de andre medier.

Jeg har aldrig haft en profil på Twitter - og gider heller ikke! Færdig! 

Hvad siger I derude i blogland?
Hvilke forskellige sociale medier gør I brug af i mindre eller større grad?
Og hvorfor er det lige, at danske kvinder har kastet sig over alle disse medier (og sikkert mange flere)?

Nå ja - jeg undrede mig bare..
:-)
Skt.Helena

13 kommentarer:

 1. Jeg er kun på facebook, alt andet har jeg takket nej til.
  Men bloggen kan jeg ikke undvære, alle dem der kommenterer hos mig er blevet mine venner føler jeg, nogen af dem har været på besøg i min have. det var hyggeligt.
  Til dagligt ser jeg ikke mange mennesker, men det gør ikke noget, for jeg "snakker" med vennerne på bloggen.
  Vh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. At blogge er super hyggeligt, når man har tid til det.
   Og så synes jeg vi er go'e til at holde en god tone, når vi kommentere hos hinanden - modsat mange af de andre medier!

   Slet
 2. Facebook har jeg været på en del år.
  Bloggen er kommet til efterfølgende, fordi jeg ved hjælp af Google, hurtigt blev ledt til andre blogge, og fandt folk med samme haveinteresse. At blogland så i tilgift er så givende og at der er så mange søde mennesker, jamen det er jo bare en STOR sidegevinst.
  Det er i grunden ikke så galt, og hvis jeg møder et menneske på gaden - og det sker - som kommenterer de blomster jeg f.eks. går med i hånden (det sker) ja så kan jeg snildt falde i snak med et fremmed menneske, ingen problem overhovedet! Det er når man spotter samme interesse, at samtale flyder let.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle har jo også deres blog på facebook.. Så den vej kan man jo også gå..

   Jeg mente egentlig bare, at mange har venner på facebook, som de faktisk ikke gider snakke med i virkligheden. Det er måske ikke så smart..

   Jeg kan også godt falde i snak med folk på gaden. Det er ret hyggeligt :-)

   Slet
 3. Jeg synes at det er sjovt at afprøve de nye muligheder, efterhånden som de dukker op. Mange af den dør ud igen, og sådan er det vist også ved at gå for mig på twitter. Jeg er på FB, men bruger det ikke til at fortælle alle at jeg nu har bagt boller eller skal til tandlæge. Jeg synes at det er sjov at læse med hos dem, som faktisk har noget på hjertet, og jeg hader ligegyldige opdateringer og invitationer til alt muligt fis. Jeg bryder mig heller ikke om historier om syge børn og nødlidende mennesker, som har brug for det ene eller eller det andet. Jeg bruger Pinterest, men synes at det bliver lidt ensformigt med tiden. Jeg er også blevet i tvivl om det er lovligt at pinne andres fotografier. Instagram har jeg snuset til, men har ikke fundet noget at bruge det til. Bloggen er blevet vigtig for mig, og jeg føre flere forskellige blogs. Den mest læste er nok min haveblog www.havenr18.blogspot.com.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glemte helt at nævne bloglovin, som jeg bruger flittigt. Det er alle tiders sted, som hjælper mig med at holde styr på og overblik over de blogs, som ejg gerne vil følge med i. Det kræver dog at folk tilmelder sig, så deres blog kommer på. Det burde alle bloggere gøre, for det giver læsere og gør det lettere for andre at følge med. OG så er det helt gratis.

   Slet
 4. Hej Skt.Helena.Jeg er kun på haveblo,.og det er nok for mig.Har ikke lyst til til FB.
  For dækket mit behov på bloggen,hvor jeg møder andre med den samme interesse som mig selv.Og alle på bloggen er bare så søde og jeg har mådt en del af dem.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også godt indrømme, at blogge er lidt noget andet end de andre medier. Vi er jo meget samlet inden for hver sine interessegrupper her på bloggene - nogle skriver og læser om mad, andre om at strikke og hækle, nogle deler en haveglæde :-) og andre skriver om stort og småt i deres liv.
   Der er da en god bonus, at du Jette, har mødt flere bloggere - så breder det sig jo ud i "det virkelige liv" :-)

   Slet
 5. Jeg er også en af dem der ikke er på facebook og heller ikke andre af de sociale medier. Jeg har fået mig en blog, som jeg er rigtig glad for, den giver mulighed for at møde en masse mennesker, der har samme interesse som mig selv.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lader til, at en del bloggere har nok i at blogge. Vi andre er nok bare lidt nysgerrige og skal lige afprøve andre medier også.

   Men vil lige indskyde, at jeg ikke kun synes at facebook er træls. Facebook er nemlig god til at skabe kontakt til gamle klassekammerater eller andre man har mistet forbindelsen med gennem tiden. Det er virkelig sjovt, at snakke med en man ikke har set siden 1. klasse :-)eller nogle der er flyttet til udlandet, eller et familiemedlem der ikke er set siden 80'erne, en gammel legekammerat eller hende fra fodboldholdet, der flyttede.. De er der (næsten) allesammen!

   Slet
 6. Af de sociale medier jeg er på, er min blog så absolut den vigtigste...så forestil dig lige hvordan jeg har det nu hvor den er gået helt i udu pga. opdatering af WordPress ("Jeg SAGDE jo det ville gå galt"...suk).

  Derudover bruger jeg også Facebook pænt meget.

  jeg har en konto på Pinterest...men har vist ikke været der de sidste 2-3 uger (konto oprettet for 1½ måned siden!)

  Twitter har jeg på mobilen - men bruger den nu ikke... ;)

  Det er som om at bortset fra bloggen og FB, så har jeg faktisk ikke behov for mere - det er da også begrænset hvor meget tid jeg kan bruge foran skærmen... ;)

  SvarSlet
 7. Jeg deler slet ikke frygten eller mistilliden til facebook . Jeg synes at det er nøjagtig hvad man gør det til. Jeg er glad for at kunne kontakte venner og familie på en let måde, og jeg kan godt lide at tage del i de gode debatter, som foregår der. Det er en let og enkel måde at lytte med på vandrørerne, og lige følge lidt med i andres liv, og via facebook kan man netop det. Der hører jeg om folk har fået nyt job, ny adresse, skal giftes, venter barn, har fået hund, er blevet syge eller har været på rejse. Jeg får lige nøjagtig så meget information, som de ønsker at jeg skal have, og så kan man jo altid selv tage kontakt, hvis jeg vil. På den måde bliver facebook for mig bare en anden måde at kommunikerer, lige som telefon og SMS, bare til hele styrken på en gang. For mig kan det ikke erstatte bloggen, som jeg jo passer på samme måde som haven. På bloggen kan jeg selv styre designet, og lave om som jeg vil. Det tilbyder facebook mig bekendt ikke.

  SvarSlet
 8. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

  SvarSlet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...