fredag den 17. februar 2012

Fredags Fristeren - The Notebook



Hvis du ikke så denne dejlige film i søndags, skal du unde dig selv, at få fat i den - på en eller anden måde. Jeg synes, den var super god! En rigtig tårerperser.

Filmen er lavet efter Nickolas Sparks' bestseller "Minder I Mol".

Som teenagers mødtes Allie (Rachel Adams) og Noah (Ryan Gosling). De forelsker sig over hals og hoved og deler en uforglemmelig sommer sammen i det sydlige USA.

Allies overklasse forældre ønsker for intet i verden, at hun skal gifte sig med en knægt fra arbejderklassen og sætter en stopper for forholdet. Allie drager bort for at starte på skole, mens Noah bliver tilbage. Han skriver breve til hende hver dag i et år, men får aldrig svar. Da de ved et tilfælde mødes mange år senere er det for sent – Allie er forlovet og skal giftes.

Historien om Allie og Noah er skrevet i en gammel notesbog og har stor betydning for Duke (James Garner), en ældre herre, der dagligt besøger sin veninde (Gena Rowlands) på alderdomshjemmet. Han læser historien for hende igen og igen – men lige lidt hjælper det. Hun er senil og husker intet…

Nickolas Sparks, forfatteren til bogen bag filmen, har gennem de sidste 5 år vist sig at være en af USA's mere anerkendte moderne forfattere. Han har 5 bestseller noveller bag sig, hvoraf de tre er blevet filmatiseret (The Notebook, Message in a Bottle og A Walk to Remember). Nickolas Sparks er den ene af de 2 forfattere, som har haft en bog på New York Times bestseller liste i mere end et år - både på hardback og paperback listen.

 Allie
 Noah
 Der bliver læst højt fra The Notebook
Det kan godt lige en helt almindelig kærlighedsfilm, men jeg synes, at denne film har en ekstra dimension, som gør den helt speciel. Se den - og lad mig høre, om du er enig..

Rigtig god fornøjelse!

Fantastiske Fredags Film Fristelser Fra
Skt.Helena

6 kommentarer:

 1. Der var ikke et øje tørt i søndags, - endelig en vedkommende og smuk film i tv! Den kan genses mange gange :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig Fru Friis. Både en tragisk og smuk film.

   Slet
 2. Jeg så den og den var fantastisk.
  Elsker James Garner og har gjort det siden jeg var barn og så Maverick om lørdagen.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er vist flere der falder for den slags film :-)
   jeg elsker mere George Clooney :-) Men måske er vi to heller ikke samme alder?! :-)

   Slet
  2. Jeg føler mig meget ung men er nok på papiret ældre end dig.

   Slet

Skriv gerne en kommentar!
Jeg læser dem alle med glæde og forsøger at besvare alle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...