Jeg har høstet rabarber for første gang i år. Men jeg håber, at jeg kan nå en gang mere inden Sct.Hans. Jeg har nemlig lært, at rabarber ikke må spises efter Sct.Hans, da de så indeholder for meget oxalsyre. Om det er rigtig, ved jeg ikke.. :-)
Jeg lod nogle stængler sidde tilbage så planten ikke var helt bar.
En pæn stak jordbærrabarber, med de skønne store blade.
Husk at rabarber skal trækkes op - ikke knækkes.
Husk at rabarber skal trækkes op - ikke knækkes.
På rad og række
En ganske pæn portion. Der var cirka 1,5 kg. i alt.
Jeg smed de rengjorte rabarberstykker i fryseren i 400 gr. poser
og brugte den sidste portion til en omgang rabarbersyltetøj.
og brugte den sidste portion til en omgang rabarbersyltetøj.
Her med sukker og vanille i gryden
Så simrede det i et stykke tid - og vupti...
.. så var syltetøjet klar.
UHMMMMM :-) Det er mums!
Homemade rabarbersyltetøj var denne fredags frister. Det er SÅ nemt at lave, så der er ingen undskyldning :-)
Hvor araber rabarberne kommer fra ved jeg ikke - det lød bare sjovt.
Fredags Araber Rabarber Hilsner
Skt.Helena
Uhm! Jeg bagte rabarber/kokoskage i weekenden også en lækker lille rabarbersag.
SvarSletJeg spiser glad og gerne rabarber efter Skt. Hans. Er rabarberne for sure, kan du bare tilsætte lidt Nonoxal fra Tørsleffs. Det er en ufarlig cocktail af caliumchlorid og mælkesyre og det fås i almindelige supermarkeder. Så spis bare videre :)
Kh Helle
Hej Helle Havetrold - Velkommen på Skt.Helena :-)
SletRabarber er bare super godt i kager og tærter. Uhmm. Det er faktisk også derfor jeg smed nogen i fryseren. Til at bruge når jeg bager :-)
Tak for dit råd. - Så vil jeg spise mig videre gennem rabarberne hele sæsonen.
Mums! Får helt mundvandsoversvømmelse, af din sommerspise! Ses vi imorgen?
SvarSletDet kan jeg godt forstå - Det smager også ret skønt :-)
SletJa, vi ses i morgen. Du har ret, det er et ret skuffende program..
Sætter du et banner med blogtræf op? - så jeg kan finde dig! :)
Uha der er intet så godt som rabarber :-P ;-D Men her i huset er jeg den eneste der syntes det, så jeg har dem helt for mig selv.
SvarSletDa mine drenge var små boede vi i et stort hus med en stor gammel have. Der var de lækreste rabarber som jeg jævnligt kogte grød af.
En dag min yngste kom hjem fra børnehave kom han ind i køkkenet stod bomstille med lukkede øjne, og snuste ind, imens han sagde "Ummmnn Arabergrød".
Det har vi tit grinet af, og det har aldrig heddet andet end Arabergrød siden :-D
Marianne :-D
ps. Jeg laver også Rabarbersorbet, det smager også rigtig godt.
Ej, hvor sjovt Marianne :-)
SletDet må jeg kigge nærmere på.
Jeg siger bare et ord MUM`S.
SvarSletKh. Margrethe.
Me too :-)
SletMan kan købe noget der neutraliserer oxalsyren i rabarber hos materialisten, jeg bruger det nyder rababer så længe som muligt.
SvarSletKH Bedstemorkaren
Tak for det Bedstemorkaren. :-) Det vil jeg også prøve.
SletNam nam, jeg vil inspireret af dine billeder, gå ned og trække nogle stænger af, og så i gang!
SvarSlet:-)
Rose
Hvor dejligt Rose! Det er lige netop sådan blogindlæg skal virke. Skønt!
SletAraber-rabarber ligger bare godt i munden... :o) Hvor er de flot røde dine jordbærrabarber. Jeg har sådan nogen "gammeldags" nogen fra mine forældres have, de er mere grønne i stilken, men det bliver der nu ikke lavet om på nu. De smager stadig dejligt.
SvarSletDe er nu eller ikke de nemmeste de her jorbær rabarber. Det første år var de ved at dø for mig. Det er først i år, at jeg har kunnet høste så mange stængler - og det er 3. år jeg har dem. Men du har ret i at farven er rigtig flot :-)
Slet