mandag den 30. juli 2012

Haven ved Notre Dame

Vi er meget begejstrede for Notre Dame katedralen i Paris. Den er virkelig smuk, interressant og meget anderleders end mange andre kirker. Det var et af de steder, der virkelig gjorde indtryk på os.
Der var mega lang kø foran kirken, da vi ankom til pladsen sidst på formiddagen, men vi så at der både kom folk ud og gik folk ind ad kirken hele tiden, så vi mente ikke at køen ville tage så lang tid. Vi fik ret - på sin vis..


Efter 15-20 minutter stod vi inde i denne kæmpe imponerende bygning. En messe var igang, så vi stille rundt og fotograferede (uden blitz). Vi havde set at der stod mennesker helt oppe i det ene tårn, så vi ledte efter trappen op til tårnet, men ku' ikke finde den. Et lille skilt ved udgangen fortalte, at vi skulle udenfor og tage indgangen på bygningens højre side for at komme op i tårnet.. Hmm ok - Det ville vi jo gerne.. Og her kom vi så til at stå i kø i 2 timer. Heldigvis i skyggen af Notre dame og med søde amerikanere bag os i køen :-)

Når man ikke er så meget for højder (som undertegnede), er det lidt skræmmende at begive sig opad, uden at vide om der er mulighed for at vende om - eller komme hurtigt ned igen.. Men jeg overlevede og vi fik et flot view ud over Paris og en masse dejlige billeder derfra :-) Dog var jeg ikke med oppe på tårnets tag, som resten af familien.


Efter det lange besøg i Notre Dame kirken gik vi om på siden af kirken - den der vender ud mod Seinen. Her var en hyggelig lille have eller park, hvor de fineste bede i meget klare farveopdelinger var hegnet ind, sammen med græsplænen. Sådan er det mange steder i Paris - Græsset må slet ikke betrædes.

 Den blå del af haven

 Den røde og pink del af haven
 Den hvide del af haven - meget smukt med bambusstokke i forskellige højder

Alt i alt meget hyggelig - både kirke og have :-)

Pukkelryggede hilsner :-)
Skt.Helena

lørdag den 28. juli 2012

Jardin Atlantique - Den hængende have i Paris

Vel ankommet hjem fra Paris, er det vist på tide at blogge lidt igen. Mine indlæg de næste par gange vil nok mest omhandle denne skønne by - så bær over med mig :-)
Først vil jeg vise jer "Jardin Atlantique".

Denne park ligger i Montparnasse kvarteret ved Gare Montparnasse. Faktisk ligger den oven på taget af banegården. Under taget holder de mange tog i flere etager (jeg tror vi gik 3 eller 4 etager ned under jorden for at tage metroen derfra!) Flere steder i haven er der udluftningskanaler og riste nede fra banegården, hvor man, hvis man står tæt på, kan høre højttalerne hvr togenes afgang og ankomst bliver melddelt.
Skiltet viser vej.
Vi boede dog meget tæt på - kun 5 min. gang fra hotellet.

 Her kan man mellem græsserne ane en af udluftningsristene fra banegården nedenunder.
 Gangbroer, vand, blomsterbede, bænke, hyggekroge, legepladser, stor græsplæne og en hel del træer
(hvordan de så end kan gro i så lidt jord..)
Man glemmer helt, at man er midt i Paris oven på en af de helt store banegårde.
 Afrikanske liljer, stokroser, græsser, clematis, klippede buksbum - her er det hele :-)
Her kan i baggrunden ses et af montparnasse kvarterets store attraktioner "Tour Montparnasse". En 209 meter høj skyskraber, der i hele Paris, kun bliver overgået af Eiffeltånets højde.

En af de mange indgange til denne kæmpe store banegård (Københavns Hovedbanegård kan godt pakke sammen :-) Og dette er ikke engang den største...

Siden mange af togene fra banegården kører til byerne ved Atlanterhavet, har haven fået et maritimt tema og deraf også navnet "Jardin Atlantique"
Hængende havehilsner
Skt.Helena

fredag den 20. juli 2012

"Sommer i Nord" - Afslutning

Jeg ville gerne vise og fortælle meget mere om vores dejlige landsdel. Men jeg vil helst ikke udgive indlæg her på bloggen, hvor jeg ikke selv har taget billederne, så derfor bliver det ikke til flere gode ideer på nuværende tidspunkt. Jeg kunne simpelthen ikke nå at besøge flere steder, inden vi tog på ferie. Mens du læser dette indlæg, går vi nemlig rundt i Paris' gader og nyder storbylivet :-)

Eiffeltårnet, Paris
(mod min vilje :-) lånt her)

Jeg er sikker på, at jeg får taget en million billeder, da jeg aldrig har været i Paris før - så mon ikke der bliver stof til et par indlæg her på bloggen, når vi kommer hjem?! :-) Det er jeg sikker på.

Jeg håber, at vejret er blevet bedre i Danmark, så I der er hjemme, også kan komme lidt ud og nyde den danske sommer.

Solskinshilsner fra Paris
Skt.Helena

onsdag den 18. juli 2012

"Sommer i Nord" Del 6 - Løkken

Nu har jeg fortalt om stranden på østkysten, lidt om den i Tversted, så nu er turen kommet til den vi benytter på vestkysten - Stranden i Løkken.

Stranden her er lige så bred som i Tversted og nogen steder kan man have bilen med derned, andre steder er der lukket for biler. Løkken starnd er alligevel helt anderledes end mange andre strande. Se bare med her på billederne:

 De små strandhuse der står på rækker langs kysten.
Mange af disse går i arv gennem generationer. Strandhusene står der hele sommeren,
men bliver kørt væk om efteråret til sikker opbevaring.
 Fiskernes både er trukket op på stranden mellem alle badegæsterne
og nogen gange kan du være så heldig at handle lidt frisk fisk ved nogen af bådene.
Man skal ikke langt ud i vandet, før det er dybt og bølgerne, der kommer langvejs fra, er som regel ret store. (Fedt for nogen af os, men børn kan nemt blive væltet omkuld)
Vesterhavet kan være barsk - og man skal være på vagt for strøm langs kysten,
de kraftige bølger og hestehullerne.
 Se lige den himmel! (Kysten mod nord)

Selve byen er også meget hyggelig - ikke specielt stor. Og så går man næsten lige fra gågaden og ned på stranden, som jeg synes giver en lidt sydlandsk stemning.



Nu lover jeg, at jeg ikke fortæller om flere strande i denne sommerguide. Men jeg føler mig virkelig priviligeret her i nord, da vi har så kort en tur til alle de lækre strande. Hver sted har sine fordele og derfor tager vi nogen gange østkysten den ene dag og vestkysten den anden.
Så holder du sommer her i nord, skal du besøge nogle af disse dejlige strande - også selv om vejret ikke er til solbadning. En lang gåtur langs kysten med en is i hånden, hvor tankerne bare flyver, mens du kigger på havet - er guld værd!

Sidste strandhilsner fra
Skt.Helena

mandag den 16. juli 2012

"Sommer i Nord" Del 5 - Palmestranden


Ok - måske ikke den største turistattraktion - men hvad gør man ikke for at skifte image fra havneby til hyggelig turistby :-)
Hvert år bliver disse palmer opbevaret i et kæmpe drivhus og hvert forår bliver palmerne kørt ud og gravet ned på stranden i Frederikshavn.
En sjov ide, som de fleste Frederikshavnere efterhånden har vænnet sig til :-)

Palmestarnden om aftenen. Hvem kan se, at dette er i Frederikshavn?!

 Med livredertårn



Nå ja, jeg synes bare lige, I skulle se dette også :-) Der var nok ikke mange der vidste, at vi havde palmestrande i Danmark.
Men måske ikke noget, man skal køre efter..

Palmesus
Skt.Helena


lørdag den 14. juli 2012

"Sommer i Nord" Del 4 - Råbjerg mile

Et sted man absolut skal se! Helt sikkert. Så hvis ikke du har været der endnu - så se at komme ud af starthullerne og afsted. Råbjerg mile er helt klart bedst når der er godt vejr - altså sol og vindstille. Men denne sommer tyder ikke på nogen af delene, så gå efter en af de vindstille dage, for ikke at blive total sandblæst.
 Stien mod Råbjerg mile
 Danmarks svar på Sahara :-)
 Bakker op og bakker ned - Julie ville selvfølgelig se hvor milen "starter",
så vi skulle gennem dem alle :-)
Her kan anes havet på begge sider at jyllands spids.

 
 Det blæste en del, da vi var der forleden, som man også kan se på dette billede. Vi blev ikke helt sandblæst, da det også havde regnet om natten - så det varikke så meget tørt sand :-)
Da vi var på vej tilbage gennem milen, så vi tilbage og så denne byge (til højre i billedet) på vej imod os og 3 minutter senere stod det ned i stænger..

 Når du nu er på de kanter, så sving lige et smut til venstre også - og besøg Kandestederne med det super hyggelige Hjorts Hotel.


Jeg håber, du besøger milen - også uden at blive så våde, som vi gjorde..
Men pas endelig på de farlige køer ;-)

Sandfyldte hilsner
Skt.Helena

torsdag den 12. juli 2012

"Sommer i Nord" Del 3 - Skagen Museum

Vi besøger altid Skagen i vores sommerferie, så vi har efterhånden set og oplevet det meste på de kanter. I weekenden besøgte vi Skagens Museum for at se deres nye udstilling "Krøyer - I internationalt lys"


P.S. Krøyer solgte - modsat, hvad de fleste måske tror - mange af sine værker i udlandet. Malerierne i udstillingen er derfor hentet hjem fra omkring 25 museer, samlinger og private ejere i ind- og udland - man kan bl.a. opleve værker fra Musée d'Orsay i Paris, Philadelphia Museum of Art og New York. Det er kun sket to gange før, at så mange af Krøyers værker er samlet på et sted.
 Sct.Hans på sønderstrand
 Maria Krøyer med hunden Rap
 Hip Hip Hurra
 Et kig fra første salen ned i musseet
 Nogle af de mere sjældne billeder af Krøyer. Vi har i hvert fald aldrig set dem før.
De nøgne billeder må virkelig ha' chokkeret publikum på det tidspunkt.

Og nu til museumshaven :-) Haven var oprindeligt en del af Brøndums have.
Det var i denne have, at Krøyers maleri "Hip Hip Hurra" blev malet.
 En skøn blanding af gamle bygninger, krogede træer, duftende buske, roser og stauder.
En virkelig hyggelig have! Desværre regnede det en hel del, mens vi var der..
 Er kig fra atelieret mod havehuset (nu cafe) og selve museumsbygningen.
Det er først nu, hvor jeg kigger billederne igennem, at jeg har opdaget at havehuset på den ene side er rødt og på den anden gult.. Lidt pudsigt! Gad vide hvad forklaringen er?
 Krøyers atelier i haven
 Set indefra - med de lyserøde pelargonia i vinduet
Når du forlader musset, ligger Brøndums hotel et stenkast nede ad gaden.

Du kan se en lille film om Skagens museum her. Lavet i anledningen af museets 100 jubilærum.

Vi havde endnu et dejligt besøg på Skagens Museum. Desværre var en del af 1.salen lukket, for der plejer at være et rum til børns kreativitet (når de keder sig) og nogle film om datidens Skagen. Jeg har læst, at de har lukket nogle dele af museet af, for at kunne beskytte alle disse kostbare malerier, de har lånt rundt omkring i verden.
Husk at du kan låne høretelefonsæt ved indgangen. Det er ganske gratis :-)
Indgang koster 90 kr. for voksne og gratis for børn op til 18 år.

Krøyerske hilsner
Skt.Helena 

PS. Hvis du ikke har været med fra starten i serien "Sommer i Nord", kan du her læse optakten
Del 1 og Del 2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...